Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Ο Παπαδημούλης μηνύει το aftodioikisi.gr για δημοσίευμα ότι έκανε έξωση σε άνεργη με προβλήματα υγείας

Μήνυση κατά του δημοσιογράφου Χρήστου Βούζα, διευθυντή της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr, κατέθεσε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αφορμή, το δημοσίευμα που φέρει τον γιο του να έχει κάνει έξωση σε άνεργη με προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο οποίο περιλαμβάνονται έγγραφα και φωτογραφίες, το ακίνητο ήταν ένα από τα 38 που περιλαμβάνονται στη δήλωση εισοδήματος του κ. Παπαδημούλη.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται δυσφήμηση και αναφέρει ότι ποτέ δεν έκανε έξωση ή εκτέλεση διαταγής απόδοσης μισθίου, ο ίδιος ή ο γιός του. «Η μόνη αλήθεια είναι ότι ουδέποτε εκτελέστηκε οποιαδήποτε διαταγή απόδοσης μισθίου καθότι η μισθώτρια αποχώρησε οικειοθελώς από το διαμέρισμα δίχως την διενέργεια εκ μέρους μου ή από τον γιό μου και ιδιοκτήτη του ακινήτου, οιασδήποτε σχετικής υλικής ή νομικής ενέργειας, καθότι ουδέποτε διενεργήθηκε με την συνδρομή των οργάνων της αναγκαστικής εκτέλεσης πράξη έξωσης ή βίαιης αποβολής της μισθώτριας από το ακίνητο. Η μόνη αλήθεια είναι ότι η μισθώτρια αποχώρησε οικειοθελώς και με δική της βούληση. Συνεπώς ουδέποτε όπως ψευδώς, αναληθώς και ανακριβώς αναφέρει η δημοσίευση είτε εγώ είτε ο γιός μου Φαίδωνας κάναμε έξωση ή εξωθήσαμε βιαίως την μισθώτρια από το ακίνητο ούτε κάτι τέτοιο μπορεί να συναχθεί από τα δημοσιευμένα έγγραφα της επίδικης δημοσίευσης (…) Συνεπώς, δολίως και ψευδώς προσπαθεί να με παρουσιάσει ο εγκαλούμενος ως ανήθικο, ανέντιμο και δίχως ηθικές αξίες άτομο, πολιτικό αλλά και πατέρα», γράφει στην μήνυσή του.

Επιπλέον, εντάσσει το δημοσίευμα στο πλαίσιο «ενός συντονισμένου και συνεχόμενου πολέμου που έχει εγερθεί τον τελευταίο καιρό απέναντι στο όνομα και την προσωπικότητα μου, με μοναδικό σκοπό το διασυρμό αυτών και τη δημιουργία αποστροφής της κοινής γνώμης προς εμένα με ψευδή και παραπλανητικά δημοσιεύματα».

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Χρήστος Βούζας, ερωτά αν ο κ. Παπαδημούλης μεταβίβασε το συγκεκριμένο ακίνητο στον γιό του και αν αυτός προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, το οποίο εξέδωσε την υπ’ αριθμόν 11083/21 Διαταγή Αποδώσεως Μισθίου. Και, προσθέτει, με βάση αυτή την απόφαση, πόσο οικειοθελής ήταν η αποχώρηση της μισθώτριας;

Το θέμα των 38 ακινήτων του κ. Παπαδημούλη, η «Παπαδημούπολη» όπως ονομάστηκε σκωπτικά από τους χρήστες των social media, προκαλεί εντάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν δημοσιεύτηκε η ιστορία της έξωσης, έγινε viral και προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Πρόσφατα ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου, θύμισε σε τηλεοπτική συνέντευξη του, με αφορμή το παραπάνω θέμα, ότι ο επικεφαλής της ευρωομάδας τους είχε δεσμευτεί ότι θα διαθέτει τα έσοδα των ακινήτων σε φιλανθρωπικές δράσεις και κάλεσε τους δημοσιογράφους να ερευνήσουν αν τηρεί την δέσμευση του.


Πηγή