Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ο ποδηλάτης των τεσσάρων ηπείρων έκανε στάση στην Καρδίτσα

Τον ποδηλάτη των τεσσάρων ηπείρων φιλοξένησε για περίπου δύο περίπου ημέρες η πόλη των Σοφάδων Καρδίτσας. Ο Τζάκι Τσεν, που έχει βάλει ως σκοπό της ζωής του να γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο με ένα ποδήλατο, έκανε μια στάση στη θεσσαλική πόλη, η οποία βρέθηκε στο διάβα του.

Ο 40χρονος από την Ταϊβάν ξεκίνησε το τεράστιο ταξίδι του το 2015, από την Αλάσκα, ενώ στόχος του -με βάση το σχεδιασμό του- είναι να τερματίσει την σχεδόν εξάχρονη περιπέτειά του το 2021 στη χώρα του.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094569078-0’); });

Όπως δήλωσε ο Τσεν στην ιστοσελίδα karditsalive.net, έχει σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός και όνειρο ζωής του ήταν να γυρίσει όλον τον κόσμο. Έτσι, με τα χρήματα που μάζεψε, ξεκίνησε πριν περίπου τέσσερα χρόνια το μεγάλο ταξίδι, στο οποίο γνωρίζει χώρες, ανθρώπους και πολιτισμούς.

Ταξίδεψε από τη Βόρεια στη Νότια Αμερική και ακολούθως συνέχισε το ταξίδι του στην Ευρώπη, με σημείο εκκίνησης την Ισπανία. Πλέον, η Ελλάδα είναι ο τελευταίος σταθμός του στην Ευρώπη, καθώς μετά θα συνεχίσει στην Αφρική, που είναι και το πιο επίπονο και πιο επικίνδυνο κομμάτι του ταξιδιού του.

Ο 40χρονος έφθασε το βράδυ της Δευτέρας (28/01) στους Σοφάδες και διέμεινε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης, σε χώρο που του διέθεσαν οι πυροσβέστες. Ο ίδιος κουβαλάει μαζί του ένα αντίσκοινο στο ειδικά διαμορφωμένο ποδήλατό του και συνήθως επιλέγει τον προαύλιο χώρο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για να περνά τη βραδιά του, ώστε να υπάρχει κάποια σχετική ασφάλεια.

Τις περίπου 36 ώρες που έμεινε στους Σοφάδες συζήτησε με τους πυροσβέστες, ρώτησε και έμαθε για πράγματα για τον τόπο που διέμεινε προσωρινά και παράλληλα διηγήθηκε ιστορίες από το μεγάλο ταξίδι του.

Ενδεικτικό της επικινδυνότητας του ταξιδιού, είναι ότι ο ίδιος το έχει ονομάσει «Go or Die» («Προχώρα ή Πέθανε»). Όπως ανέφερε, μάλιστα, ξεκίνησε με κοντοκουρεμένα μαλλιά, αλλά πλέον φθάνουν μέχρι τη μέση του, ενώ σκοπεύει να τα κουρέψει φθάνοντας στο τέλος του ταξιδιού του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή