Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον παγκόσμιο Έλληνα, Βαγγέλη Παπαθανασίου

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του «Βαγγέλη Παπαθανασίου εξέδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου:

«Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου δεν είναι, πια, κοντά μας. Για όλον τον κόσμο, η θλιβερή είδηση δηλώνει πως το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα έχασε τον διεθνή Vangelis. Τον πρωτεργάτη του ηλεκτρονικού ήχου, των Όσκαρ, της Μυθωδίας και των μεγάλων επιτυχιών. Για εμάς τους Έλληνες, όμως, που ξέρουμε ότι το δεύτερο όνομά του ήταν Οδυσσέας, σημαίνει ότι ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του στους Δρόμους της Φωτιάς. Από εκεί θα μας στέλνει πάντα τις νότες του».

Νίκος Δένδιας: «Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου υπήρξε ένας σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης»

«Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου υπήρξε ένας σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, που διέπρεψε σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον αποχαιρετούμε με ένα μεγάλο ”ευχαριστώ” για όσα προσέφερε στη Μουσική, στον Πολιτισμό και στην Ελλάδα», αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σία Αναγνωστοπούλου: «Η μουσική του θα είναι διαρκώς παρούσα»

«Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου δεν βρίσκεται πια αναμεσά μας, η μουσική του, όμως, θα είναι διαρκώς παρούσα», αναφέρει στη δήλωσή της για την απώλεια του Βαγγέλη Παπαθανασίου η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου υπήρξε ένας καλλιτέχνης που ενσάρκωνε το πρότυπο του οικουμενικού ελληνισμού. Πρωταγωνιστής της νεανικής αμφισβήτησης της ελληνικής δεκαετίας του 1960, καινοτόμος και ριζοσπαστικός στη μορφή και στο περιεχόμενο της μουσικής σύνθεσης, συνομίλησε με ανατρεπτικούς ήχους και εικόνες στον απόηχο του παγκόσμιου 1968.

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο δημιουργός των παγκόσμιων επιτυχιών, ο συνθέτης που το έργο του σφράγισε σύγχρονα κινηματογραφικά αριστουργήματα, ο άνθρωπος που αναζήτησε την υπέρβαση των ορίων του πλανήτη μας, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Η μουσική του όμως θα είναι διαρκώς παρούσα. Για να μας θυμίζει την αξία της αναμέτρησης με τους ανεξερεύνητους ορίζοντες της ανθρώπινης δημιουργίας.

Αποχαιρετούμε τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τον Vangelis, τον άνθρωπο από την Αγριά του Βόλου, το έργο του οποίου ταξίδεψε στο Διάστημα και την ίδια στιγμή επέτρεψε σε εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε σημείο του πλανήτη να ταξιδέψουν μαζί του».

Νίκος Ανδρουλάκης: «Θα μας συντροφεύει για πάντα η οσκαρική του μουσική»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αναφέρθηκε στη «μεγάλη μουσική ιδιοφυΐα» του εκλιπόντος.

«Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, μια μεγάλη μουσική ιδιοφυΐα, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης και παγκόσμιος Έλληνας, έφυγε από τη ζωή. Θα μας συντροφεύει για πάντα η οσκαρική του μουσική στους δικούς μας Δρόμους της Φωτιάς», αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο twitter.


Πηγή