Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο πρώην σύμβουλος του Πούτιν Ανατόλι Τσουμπάις αρρώστησε ξαφνικά από σπάνια νευρολογική διαταραχή

Με σπάνια νευρολογική διαταραχή διεγνώσθη ο πρώην σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν Ανατόλι Τσουμπάις.

Ο Ανατόλι Τσουμπάις, ο ρώσος μεταρρυθμιστής ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του ειδικού εκπροσώπου του Κρεμλίνου εξαιτίας της αντίθεσής του στον πόλεμο στην Ουκρανία, νοσηλεύεται στην Ευρώπη με ένα σπάνιο αυτοάνοσο νευρολογικό νόσημα, μετέδωσε μια ρωσίδα δημοσιογράφος.

Αγνωστο σε ποια χώρα νοσηλεύεται ο σύμβουλος του Πούτιν

Ο Τσουμπάις έχει διαγνωστεί με “σύνδρομο Guillain-Barre”, μία νόσο κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφει το περιφερικό νευρικό σύστημα του πάσχοντος, όπως μετέδωσε η ρωσίδα δημοσιογράφος και πολιτική ακτιβίστρια Ξένια Σόμπτσακ επικαλούμενη δήλωση του ίδιου στο Telegram.

Ο Τσουμπάις δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Δεν είναι σαφές σε ποιο μέρος της Ευρώπης νοσηλεύεται ο 67χρονος Τσουμπάις, ο οποίος εγκατέλειψε τη Ρωσία μετά την παραίτησή του τον Μάρτιο.

Ο Τσουμπάις, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν επιτελάρχης του πρώην προέδρου της χώρας Μπόρις Γέλτσιν, υπήρξε ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν για τους δεσμούς της χώρας με τους διεθνείς οργανισμούς προτού παραιτηθεί.

Ο ισχυρότερος από μια ομάδα ρώσων οικονομολόγων, που επιχείρησε να εδραιώσει την μετάβαση στον καπιταλισμό μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, ο Τσουμπάις ιδιωτικοποίησε μεγάλο μέρος της ρωσικής βιομηχανίας στα χρόνια του 1990.


Πηγή