Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν είναι αναπόφευκτος», δηλώνει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ | ΚΟΣΜΟΣ

Μια σύγκρουση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας «δεν είναι αναπόφευκτη», διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν.

«Απομένει ακόμη χρόνος και περιθώριο για τη διπλωματία», υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρεί.

Περισσότεροι από 100.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με την Ουκρανία από τα τέλη του 2021, ένδειξη, κατά την Ουάσινγκτον, ότι θα μπορούσε να επίκειται μια εισβολή. Όμως ο επικεφαλής του Πενταγώνου υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος» να εξελιχθεί κατ’ ανάγκη αυτή η κατάσταση σε ένοπλη σύρραξη.

Ουκρανία: Ανησυχητικές πληροφορίες του Reuters -Οι Ρώσοι συγκεντρώνουν φιάλες αίματος για τραυματίες

Ουκρανία: Μικρή πρόοδο έφεραν οι συνομιλίες Μακρόν με Πούτιν -Δεν ανέβασαν τους τόνους οι δύο πλευρές

«Ο κ. Πούτιν έχει επίσης τη δυνατότητα να κάνει αυτό που πρέπει», σχολίασε, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο ο οποίος διαψεύδει ότι σχεδιάζει μια εισβολή αλλά θεωρεί ότι η Ρωσία απειλείται από μια ενδεχόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευθεί να βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί

Ο Όστιν είπε επίσης ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες που τέθηκαν σε επιφυλακή στις αρχές της εβδομάδας δεν έχουν αναχωρήσει για την Ουκρανία και υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θέλει να στείλει μάχιμες μονάδες στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί, παρέχοντας επιπλέον αντιαρματικά όπλα. Παράλληλα, το Πεντάγωνο θα συνεχίσει να στηρίζει τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης.

Ο Όστιν ανέφερε επίσης ότι αυτήν την εβδομάδα μίλησε τηλεφωνικά με τους ομολόγους του της Πολωνίας, της Γερμανίας και της Ρουμανίας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.


Πηγή