Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Ο Ρεξ Τίλερσον δεν απείλησε ποτέ ότι θα παραιτηθεί»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε σήμερα πως ο Ρεξ Τίλερσον είχε απειλήσει να παραιτηθεί έπειτα από ένα ρεπορτάζ τηλεοπτικού δικτύου σύμφωνα με τον οποίο ο υπουργός Εξωτερικών τον αποκάλεσε ηλίθιο και ότι χρειάστηκε να πειστεί κατ΄επανάληψη να μην φύγει από την κυβέρνηση.

«Ο Ρεξ Τίλερσον δεν απείλησε ποτέ ότι θα παραιτηθεί», έγραψε ο Τραμπ στο τουίτερ. «Αυτά είναι fake news [ψεύτικες ειδήσεις] που μετέδωσε το @NBCNews. Χαμηλό επίπεδο ειδήσεων και δημοσιογραφίας. Καμία επιβεβαίωση από εμένα».

Χθες ο ανώτατος διπλωμάτης των ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι προσηλωμένος στην ατζέντα του προέδρου και δεν σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί.

Επικαλούμενο τρεις μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους, το NBC μετέδωσε πως, σε συνεδρίαση της ομάδας εθνικής ασφαλείας του Τραμπ και αξιωματούχων της κυβέρνησης στο Πεντάγωνο, ο Τίλερσον επέκρινε ανοικτά τον πρόεδρο και τον αποκάλεσε ηλίθιο. Ο Τίλερσον απέφυγε να απαντήσει όταν δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους έπειτα από μια τηλεοπτική δήλωση που έκανε προς τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Reuters, η σύμβουλος του Τραμπ, Κέλιαν Κόνγουεϊ, προσπάθησε επίσης να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις ότι ο Τίλερσον είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την κυβέρνηση.

«Δεν σκέφτηκε ούτε μια φορά να παραιτηθεί», είπε η Κόνγουεϊ στο CNN. «Είμαστε ευτυχείς που είναι υπουργός Εξωτερικών».

Ένα άλλο μέλος της κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας Τομ Πράις, ανακοίνωσε την παραίτησή του την περασμένη εβδομάδα, αφού παραδέχθηκε ότι ναύλωσε επανειλημμένα ιδιωτικά αεροσκάφη για τις μετακινήσεις του στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του.

localStorage.clear();


Πηγή