Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Ο Τούρκος ηθοποιός που λάτρεψαν οι Ελληνίδες θα παίξει σε θεατρική παράσταση στην Αθήνα

«Αυτό που θαυμάζω και αγαπώ στην Ελλάδα είναι η φιλία», τόνισε μεταξύ άλλων ο γνωστός ως Κενάν της σειράς «Κισμέτ» στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γνωστός και στη χώρα μας τούρκος ηθοποιός Μπουράκ Χακί, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι επιλέγοντας μια ελληνική παράσταση.

Η τηλεοπτική σειρά «Κισμέτ», όταν προβλήθηκε πριν από αρκετά χρόνια από την ελληνική τηλεόραση, είχε «αιχμαλωτίσει» τα βλέμματα πολλών γυναικών, κυρίως για την ομορφιά του «Κενάν». Όχι τυχαία, καθώς έκανε τα πρώτα του βήματα ως μοντέλο πριν τον κερδίσει η υποκριτική.

Στην πορεία όμως απέδειξε οτι δεν ήταν απλά όμορφος, αλλά και πολύ καλός ηθοποιός, ο οποίος κτίζει προσεκτικά την καριέρα του επιλέγοντας όλο και πιό απαιτητικούς ρόλους.

Ο τελευταίος ρόλος τον οποίο κλήθηκε να ερμηνεύσει είναι και ο πιό δύσκολος, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς θα παίξει για πρώτη φορά στο θέατρο, και μάλιστα σε ελληνική παράσταση!

«Είμαι άνθρωπος των προκλήσεων, των δυσκολιών και του ρίσκου, δεν φοβάμαι εύκολα», αποκαλύπτει πτυχές του χαρακτήρα του καθώς εξηγεί πως πήρε αυτή την απόφαση.

«Θέλω συνέχεια να εξελίσσομαι, να μαθαίνω καινούργια πράγματα, να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Το να παίζω κάθε βράδι σε μία άλλη χώρα, να εκφράζομαι σε μία άλλη γλώσσα εκτός από την μητρική μου απέναντι από δεκάδες ανθρώπους, νομίζω οτι είναι ο,τι πιό δύσκολο έχω προσπαθήσει», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Η πρόταση του έγινε από τον γνωστό ηθοποιό και φίλο του πλέον, όπως λένε και οι δύο, Γιάννη Αϊβάζη, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του όταν εκείνος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη.

«Αρχικά νόμιζα οτι θα γυρίζαμε μία ταινία, όταν όμως μου εξήγησε για τί ακριβώς πρόκειται, δεν δίστασα ούτε λεπτό», λέει χαμογελώντας εκφράζοντας τον απέραντο θαυμασμό του για το θέατρο.

«Εκτιμώ απεριόριστα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «το θέατρο και τους ανθρώπους του θεάτρου, νομίζω οτι είναι πολύ δύσκολο να παίζεις συνέχεια μπροστά σε τόσους ανθρώπους, κάθε βράδι σχεδόν. Το θέατρο δεν έχει την ευκολία του κινηματογράφου, που όταν γίνει ένα λάθος το κόβεις στο μοντάζ. Εδώ όλα είναι ζωντανά, είναι η ουσία της τέχνης».

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι την περίοδο αυτή στην Τουρκία λειτουργούν λιγότερα από πέντε θέατρα, λόγω της πολιτικής κατάστασης, φυσικό είναι ο Χακί να χαρακτηρίζει ως «ευτυχέστατη συγκυρία» την πρόταση που του έγινε.

Για τις ανάγκες όχι μόνο του ρόλου, αλλά και γιατί του αρέσει να μαθαίνει καινούργια πράγματα, όπως επαναλαμβάνει, κάνει εντατικά μαθήματα Ελληνικών. Ήδη καταλαβαίνει πολλές λέξεις στα Ελληνικά, γνωρίζει αρκετές φράσεις, ενώ μπορεί, όπως είπε, και να γράφει καλά. Λάτρης της χώρας μας, έχει έρθει αρκετές φορές, άλλωστε έχει ελληνικές ρίζες καθώς ο πατέρας του ήταν από την Κομοτηνή, ενώ στην Κωνσταντινούπολη όπου μεγάλωσε στο σπίτι του μιλούσαν ελληνικά.

Αρνήθηκε πολύ ευγενικά να απαντήσει σε «δύσκολες» ερωτήσεις, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα του, ενώ αυτό που θαυμάζει στην Ελλάδα, εκτός φυσικά από τους ανθρώπους, τον ήλιο και το καλό φαγητό, είναι η φιλία. Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ εάν θα μπορούσε να μείνει για καιρό στην Ελλάδα, η απάντησή του ήταν κατηγορηματική: «Φυσικά εάν είμαι με τους φίλους μου!»

Ο Μπουράκ Χακί γεννήθηκε στη Κωνσταντινούπολη, αρχικά σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο της Πόλης, ασχολήθηκε όμως με το μπάσκετ, στη συνέχεια με το μόντελινγκ για να συνεχίσει με την υποκριτική.

Η παράσταση στην οποία θα παίξει ονομάζεται «Ο Κύκλος» σε κείμενο Δημήτρη Μητρόπουλου, σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη και η πρεμιέρα θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 9 Μαρτίου, στο θέατρο Σταθμός.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Αϊβάζης σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την παράσταση είπε οτι στο έργο η ζωή των ηρώων δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται εξωτερικά, υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις στους χαρακτήρες γι’ αυτό και ονομάζεται « Ο Κύκλος».

Στην ερώτηση εάν ο Μπουράκ Χακί θα μιλάει ελληνικά, απάντησε λέγοντας: «δεν το αποκαλύπτω, ελάτε στην παράσταση να δείτε».


Πηγή