Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Ο Τραμπ άλλαξε την ηγεσία της μεταβατικής προεδρικής διακυβέρνησης

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ για την αντικατάσταση του Κρις Κρίστι από τον νεοεκλεγέντα αντιπρόεδρο Μάικ Πενς στην ηγεσία της μεταβατικής προεδρικής διακυβέρνησης προκαλεί καθυστερήσεις, αλλά και σύγχυση στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ουάσιγκτον, σχολιάζει το CNN.

Οι πληροφορίες από την Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι η μεταβατική προεδρική ομάδα δεν έχει ακόμη προχωρήσει στις απαραίτητες επικοινωνίες τόσο με το αμερικανικό Πεντάγωνο, όσο και με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά κι άλλες υπηρεσίες κρίσιμης σημασίας του ομοσπονδιακού διοικητικού συστήματος των ΗΠΑ.

Οι κινήσεις που έγιναν μετά την ανάληψη της ηγεσίας της προεδρικής μεταβατικής ομάδας από τον Πενς για την απομάκρυνση των στελεχών που είχαν διασυνδέσεις με διάφορα λόμπι κι επιχειρηματικά συμφέροντα καθυστέρησαν ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες, καθώς δεν έχει ενεργοποιηθεί επαρκώς ο μηχανισμός μεταβίβασης της εξουσίας που έχει ο οργανώσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Το σχετικό μνημόνιο κατανόησης για την ενεργοποίηση του ηγετικού ρόλου του Πενς στη μεταβατική ομάδα έφτασε στο Λευκό Οίκο την Τρίτη το βράδυ, ενώ ένα αντίστοιχο είχε υπογραφεί προηγούμενα, από τον Κρις Κρίστι.

Η ανακοίνωση των πρώτων μεταβατικών ομάδων της προεδρικής διακυβέρνησης Τραμπ για το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και για τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, αναμένεται να γίνει σήμερα.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, καθώς η μεταβατική προεδρική ομάδα του Τραμπ, πρέπει να πιστοποιήσει τη μη διαμάχη συμφερόντων για τα μέλη της, αναφορικά με τα νέα τους καθήκοντα, αλλά και τις προηγούμενες απασχολήσεις τους.


Πηγή