Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ο Τραμπ λέει θα τέλειωνε τον πόλεμο στην Ουκρανία σε 24 ώρες -«Κι ο Μπάιντεν θα μπορούσε σε 5΄» απαντά ο Ζελένσκι

Ο
πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ
Ζελένσκι, απέρριψε ως αβάσιμους τους
ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα
μπορούσε να τερματίσει σε ένα 24ωρο τον
πόλεμο, λέγοντας ότι το νυν φαβορί για
το χρίσμα των Ρεπουμπλικών για την
προεδρία, απέτυχε να το πράξει όσο ήταν
στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ έχει ισχυριστεί ότι θα μπορούσε σε μία μόνον ημέρα να τερματίσει την ευρείας κλίμακα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Θα χρειαστούν 24 ώρες. Θα το τελειώσω. Θα ήταν εύκολο», είχε πει τον περασμένο Μάρτιο.

Σχολιάζοντας τη δήλωσή του ο Ζελένσκι επεσήμανε μιλώντας στην εκπομπή “This Week” του ABC ότι η Ουκρανία πολεμά τους φιλορώσους αυτονομιστές στην περιοχή του Ντονμπάς εδώ και εννέα χρόνια αφότου η Ρωσία προσήρτησε την Κριμαία, ενώ ο Τραμπ ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ από το 2017 μέχρι και το 2020.

Απασφάλισε ο Τραμπ: Μπορώ να τελειώσω τον πόλεμο στην Ουκρανία σε 24 ώρες -«Yπάρχει μια εύκολη διαπραγμάτευση»

«Από μόνη της η επιθυμία να τερματιστεί ο πόλεμος είναι όμορφη, αλλά αυτή η επιθυμία θα έπρεπε να εδράζεται στην πραγματικότητα. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ήδη στη διάθεσή του αυτές τις 24 ώρες όταν ήταν πρόεδρος. Ήμασταν σε εμπόλεμη κατάσταση τότε, όχι σε πλήρους κλίμακας πόλεμο. [Ο Τραμπ] είχε χρόνο στη διάθεσή του, αλλά θα πρέπει να είχε κάποιες άλλες προτεραιότητες», είπε ο Ζελένσκι.

Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει ότι έχει στενή σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τα σχέδιά του να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι σχολίασε ότι αν ο Τραμπ σκόπευε να τελειώσει τον πόλεμο αναγκάζοντας την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη της, «ο Μπάιντεν θα μπορούσε να τον τελειώσει σε πέντε λεπτά [με τον τρόπο αυτό], αλλά εμείς δεν θα συμφωνούσαμε».


Πηγή