Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ο Τσίπρας μεταφέρει σήμερα τη μάχη των Τεμπών στη Βουλή -Πυρά εναντίον όλων

Έναν και μόνο στόχο είχαν οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στους σταθμούς τηλεδιοίκησης σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Να αναδείξει ότι το σύστημα δεν λειτουργεί και όπου υπάρχει απλά καλύπτει μικρά κομμάτια οπότε δεν θα μπορούσε να αποτρέψει το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Τις τελευταίες ημέρες αλλά και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κυριαρχεί η συζήτηση για το αν υπήρχε ή όχι τηλεδιοίκηση. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε ο ίδιος εκεί για να βάλει τέλος σε αυτή τη συζήτηση και έκανε συμβολικά τις δηλώσεις μέσα στο κέντρο τηλεδιοίκησης που ήταν γιαπί.

ΣΥΡΙΖΑ για τηλεδιοίκηση στη Λάρισα

Όπως έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αν δέχονταν ότι λειτουργεί η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, όπως λένε από την κυβέρνηση, αυτή καλύπτει περίπου 5,5 χιλιόμετρα. Δηλαδή ουσιαστικά σημείωναν έχουν εικόνα για 3 λεπτά διαδρομής του τρένου, ουσιαστικά γύρω-γύρω από το σταθμό και δεν θα μπορούσαν να ελέγξουν την κατάσταση στα Τέμπη που βρίσκονται σχεδόν 20 χλμ μακριά.

Αντιθέτως σημείωναν από την αξιωματική αντιπολίτευση, όταν το 2019 λειτουργούσε το σύστημα πριν καεί το κέντρο ελέγχου, ο σταθμός έβλεπε μέχρι τους Νέους Πόρους στα 50 χλμ, οπότε αν είχε επισκευαστεί, θα μπορούσε να προλάβει την πολύνεκρη σύγκρουση.

Στη Βουλή σήμερα ο Τσίπρας με θέμα την ιδιωτικοποίηση του νερού

Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το κέντρο που θα εγκαινίαζε ο πρωθυπουργός την επομένη της τραγωδίας και άκουσε τον Πρόεδρο των μηχανοδηγών κ. Γενιδούνια να του λέει πως «ο κ. Μητσοτάκης θα εγκαινίαζε ένα κομμάτι προς Στρυμόνα που μισοδουλεύει», εξηγώντας πως «οι 4 από τους 8 σταθμούς είναι εκτός».

Για όλα αυτά θα μιλήσει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση που γίνεται για το νομοσχέδιο που αφορά το νερό και αναμένεται να ανεβάσει στα ύψη τους τόνους. Ήδη έδειξε τις προθέσεις του λέγοντας πως «πρόκειται για έγκλημα και όχι για θυσία».

ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή

Όσον αφορά την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την πρώτη εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή μετά την παραίτηση του, από την Κουμουνδούρου έλεγαν πως αποκαλύφθηκε η στάση του, να μην αναλάβει καμία ουσιαστικά ευθύνη αλλά να τα ρίξει στους προηγούμενους ενώ χαρακτήριζαν τον διάδοχο του Γιώργο Γεραπετρίτη ως τον «άνθρωπο των ειδικών αποστολών», που προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση, να θολώσει τα νερά και να συσκοτίσει την υπόθεση όπως έκανε και στο σκάνδαλο των υποκλοπών.


Πηγή