Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Ο Τσίπρας σεβόταν τον Ερντογάν», λέει Τούρκος δημοσιογράφος

Το σκηνικό έντασης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν υπάρχει πλέον» για τον ίδιο σχολίασε Τούρκος δημοσιογράφος σε τηλεοπτικό πάνελ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Γκαφάρ Γιακιντζά υποστήριξε πως η τωρινή κατάσταση δεν θυμίζει σε τίποτα την εποχή που πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

«Τα προβλήματα από το 2019 με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και μετά, οδεύουν σε αδιέξοδο. Νωρίτερα στην περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον είχαν παγώσει. Διότι υπήρχε ένας ιδιαίτερος δεσμός του προέδρου μας με τον Τσίπρα» σχολίασε υποστήριξε ο δημοσιογράφος μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου A Haber. «Κι’ αυτό καθώς είχα αντιληφθεί ότι ο Τσίπρας είχε έναν ιδιαίτερο σεβασμό προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Γι’ αυτό τον λόγο υπήρχε και ατμόσφαιρα εξομάλυνσης».

«Ο Μητσοτάκης ακολουθεί μια πολιτική εκτός εθνικής γραμμής και οδηγεί την Ελλάδα σε μια καταστροφή», είπε ο Γιακιντζά.

Το σχετικό βίντεο

Υπενθυμίζεται ότι στις 23/5 ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε μια απρόκλητη επίθεση προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του ότι πως δεν αναγνωρίζει πλέον τον Μητσοτάκη και ότι δεν σκοπεύει να μιλήσει ξανά μαζί του στο μέλλον.

Τα λόγια του Ερντογάν προκάλεσαν την αντίδραση της ΕΕ, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος του απάντησε εμμέσως από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. «Αν ο Ερντογάν θεωρεί ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδας, κάνει λάθος», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Πηγή