Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

«Πάντα με είχανε δεμένο με αλυσίδα στο χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη που για έξι μήνες παρέμενε στα χέρια των απαγωγέων του και χθες απελευθερώθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση, στο κρησφύγετο που κρατείτο.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Εμφανώς καταβεβλημένος και αδυνατισμένος, ο Λεμπιδάκης είπε στους αστυνομικούς ότι «μου άλλαξαν πέντε κρησφύγετα, αυτό που με βρήκατε ήταν το έκτο», ενώ πρόσθεσε, «πάντα με είχανε δεμένο με αλυσίδα στο χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί». Δεμένο τον βρήκαν και οι αστυνομικοί που σήμερα έκαναν έφοδο στο “κολαστήριο” που οι απαγωγείς έκρυβαν τον επιχειρηματία.

Οι απαγωγείς ήταν πολύ προσεκτικοί, ώστε να μην αποκαλύψουν την ταυτότητά τους στο θύμα τους, ούτε όμως και το χώρο στον οποίο τον κρατούσαν.

«Κάθε φορά που έμπαιναν στο δωμάτιο φορούσαν κουκούλες και μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Όταν μου άλλαζαν κρησφύγετο, με έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο και δεν έβλεπα ούτε από πού έβγαινα, ούτε πού έμπαινα. Τα βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα είχαν γυρίσει μέσα στο κρησφύγετο, κι ένας από αυτούς κρατούσε την κάμερα και μου έλεγε τι να πω. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι με σώσατε», είπε ο Λεμπιδάκης στους αστυνομικούς.

Αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της κατάθεσης, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, αναχώρησε από την με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης από το κτήριο της Σχολής Αστυφυλάκων του Ρεθύμνου, για το σπίτι του στην Καλέσα Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου έχουν μεταφερθεί και οι συλληφθέντες, όπου και θα ανακριθούν προτού έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη στο flashnews.gr

localStorage.clear();


Πηγή