Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πάτρα: Απολύθηκε η νοσηλεύτρια του «Άγιος Ανδρέας» για τον θάνατο του 49χρονου

Σημειώθηκε η πρώτη απόλυση για το περιστατικό του θανάτου του 49χρονου στην Πάτρα, που εξέπνευσε την περασμένη Τετάρτη μετά από λίγα λεπτά, έξω από το «Άγιος Ανδρέας».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, στην άμεση υλοποίηση διακοπής της σύμβασης της νοσηλεύτριας του «Αγίου Ανδρέα» που βρίσκονταν στο ΤΕΠ το βράδυ της Τετάρτης, προχώρησε χθες, Τρίτη, η διοίκηση του νοσοκομείου στην Πάτρα, απόρροια του θανάτου του άτυχου 49χρονου.

Η ειδικευμένη νοσηλεύτρια, όπως τόνισαν οι ίδιες πληροφορίες, έχει κληθεί ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με το ερώτημα της δυνητικής αργίας.

ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα

«Θα εφαρμόσουμε όλα όσα προβλέπει ο νόμος. Δεν θα κάνουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αν η ειδικευόμενη νοσηλεύτρια δικαιωθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα ενεργοποιηθεί η σύμβασή της. Δεν κάνουμε τίποτα που δεν προβλέπει η νομοθεσία» επισήμανε στο Pelop.gr, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Παράλληλα ξεκίνησε από χθες, Τρίτη η ΕΔΕ, η οποία πέραν από τους άμεσα εμπλεκόμενους στο συμβάν με την τραγική απώλεια του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου, θα επεκταθεί σε όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου (νοσηλευτική, ιατρική, διοικητική, κ. ά.).


Πηγή