Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Πάτρα: Διακινούσαν ναρκωτικά που παρασκεύαζαν οι ίδιοι με πρώτες ύλες από το εξωτερικό -Τρεις συλλήψεις

Υπόθεση παρασκευής ναρκωτικών ουσιών με πρώτες ύλες που εισάγονταν από χώρες του εξωτερικού ερευνάται στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών διεξάγει την έρευνά του, μετά τη σύλληψη τριών ανδρών σε περιοχή της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις μέχρι τώρα έρευνες, τις ναρκωτικές ουσίες τις παρασκεύαζε ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες, με πρώτες ύλες που εισήγαγε από το εξωτερικό.

Πάτρα: Χρησιμοποιούσε ναρκομανείς της περιοχής ως «βαποράκια» για να αποφύγει σύλληψη

Μάλιστα, για την παραλαβή των δεμάτων από το εξωτερικό, εκμεταλλευόταν τοξικομανείς της περιοχής των Πατρών, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψή του.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έφθασαν στη σύλληψη των τριών ανδρών, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει για την υπόθεση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν από τους κατηγορούμενους έξω από την οικία του και σε σωματικό έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν 85,8 γραμμάρια ηρωίνης, 4,8 γραμμάρια κοκαΐνης και 3 γραμμάρια ναρκωτική ουσία.

Φωτογραφίες: ΕΛ.ΑΣ.
Φωτογραφίες: ΕΛ.ΑΣ.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των τριών ανδρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

  • 2 κιλά και 451 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • 9.500 ευρώ
  • 1 ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • 3 κινητά τηλέφωνα
  • 1 συσκευή για αμπούλες αερίου και
  • 6 αμπούλες αερίου.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι κατηγορούμενοι από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών ανέρχεται περίπου στις 124.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.


Πηγή