Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πάτρα -εξελίξεις: Οι ιατροδικαστές βλέπουν ασφυξία στον θάνατο της Ίριδας -Η εξωσυζυγική σχέση Πισπιρίγκου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Όσο προχωρούν οι έρευνες τόσο συμπληρώνεται η εικόνα για τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα, αλλά πυκνώνουν και τα ερωτήματα που αφορούν τις εκθέσεις προσδιορισμού των θανάτων, των δύο μικρότερων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Η ιατροδικαστική εξέταση της Ίριδας δείχνει ότι πέθανε από ασφυκτικό θάνατο

Στην ιστολογική εξέταση, την οποία πραγματοποίησε η Αντιγόνη Μητσέλου, καταγράφονται σαφή ευρήματα ασφυκτικού θανάτου τής έξι μηνών Ίριδας, του τρίτου παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη,

Παρότι γράφεται επανειλημμένα ότι η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προσδιόρισε ως αιτία θανάτου την αγενεσία φλεβόκομβου, αυτό δεν είναι ακριβές.

Πάτρα: Κατέθεσε ο διευθυντής της ΜΕΘ για την Τζωρτζίνα -«Να είναι το τελευταίο παιδί»

Βίντεο-ανατριχίλα από την Πάτρα: Η Πισπιρίγκου παίζει με τη μικρή Ίριδα, το βράδυ πριν το μωρό βρεθεί νεκρό

Στην ιστολογική εξέταση που διενήργησε, καταγράφονται ευρήματα παθογνωμονικά της ασφυξίας, όπως η έντονη συμφόρηση σε όλα τα όργανα (ήπαρ, σπλήνα, νεφρούς, επινεφρίδια κ.α.). Επιπλέον, στους λοβούς των πνευμόνων εντοπίστηκαν, εκτός από την έντονη συμφόρηση, και διάσπαρτες στικτές αιμορραγικές διηθήσεις του παρεγχύματος, και στον εγκέφαλο ανοξυγοναιμία. Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, αποτελούν καθαρά σημάδια θανάτου από ασφυξία.

Η επισήμανση που υπάρχει στην ιατροδικαστική έκθεση της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα, ότι στο στόμα «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδας εξ επαφής εκζεματοειδούς αντιδράσεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης). Επίσης, διεπιστώθη λύση μικρή της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου άνευ έτερων χαρακτηριστικών)», αυτό σημαίνει ότι κάτι είχε κλείσει το στόμα του μωρού, το οποίο προκάλεσε την πληγή και τελικά τον θάνατό του. Προφανώς, αυτό ήταν το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε στην κούνια της Ίριδας.

Απορίες προκαλεί, στις ίδιες πηγές, γιατί η Αντιγόνη Μητσέλου πρόσθεσε στα παραπάνω σαφή ευρήματα την αγενεσία φλεβόκομβου, η οποία, όπως επισημαίνουν, αν υπήρχε, το βρέφος είτε θα γεννιόταν νεκρό είτε, αν γεννιόταν, θα έπρεπε οι γιατροί να τοποθετήσουν αμέσως απινιδωτή.

«Η αγενεσία φλεβόκομβου είναι ασύμβατη με τη ζωή, γιατί σημαίνει ότι απουσιάζει το στοιχείο εκείνο που κάνει την καρδιά να χτυπά. Είναι αδύνατον να ζήσει ένα βρέφος για έξι μήνες με αγενεσία φλεβόκομβου», προσθέτουν.

Απορίες προκαλεί στην ιατροδικαστική κοινότητα και η επιλογή της Τσιόλα να βάλει στην έκθεσή της δύο αιτίες θανάτου, αγενεσία φλεβόκομβου και πνευμονικό οίδημα, όταν τα στοιχεία που είχε ενώπιόν της βοούσαν για την αιτία θανάτου του βρέφους.

Η ίδια η ιατροδικαστής είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Γνώμη»: «Έγινε πλήρης έλεγχος, τοξικολογικός και ιστολογικός. Η παθολογοανατόμος στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλούσε για κάτι παθολογικό (αγενεσία φλεβόκομβου, μια σπάνια πάθηση που έχει προκαλέσει ελάχιστους θανάτους βρεφών στο εξωτερικό). Όταν έλαβα την έκθεση, συμπλήρωσα την αιτία θανάτου (πνευμονικό οίδημα). Αυτό δεν συνηθίζεται σε άλλες μου εκθέσεις. Δηλαδή, δεν βάζω διπλή αιτία ποτέ. Οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιον λόγο διατυπώθηκε όπως διατυπώθηκε, με τις κακώσεις που παρατηρήθηκαν και παραπέμπουν ασφαλώς κάπου».

Η ιστολογική εξέταση της Ίριδας

Ιδού τι έλεγε η ιστολογική εξέταση της Αντιγόνης Μητσέλου, η οποία περιέπλεξε τον προσδιορισμό θανάτου της Ίριδας.

«Σε πολλαπλές τομές από τον εγκέφαλο παρατηρείται έντονη συμφόρηση των αγγείων του παρεγχύματος και των αγγείων του υπαραχνοειδούς χώρου και περιαγγειακό οίδημα. Σε μια θέση στην αριστερά κοιλία παρατηρείται εξαγγείωση ερυθρών κυττάρων (αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας). Ορισμένοι νευρώνες του φλοιού του εγκεφάλου εμφανίζουν στοιχεία νέκρωσης.

Σε τομές από την παρεγκεφαλίδα, στέλεχος και εν τω βάθει σχηματισμούς παρατηρείται έντονη συμφόρηση και περιαγγειακό οίδημα. Δεν αναγνωρίζονται αγγειακές δυσπλασίες ή άλλες διαμαρτίες κατά τη διάπλαση. Σε τομή από τη γλώσσα δεν παρατηρούνται ουσιώδεις παθολογοανατομικές αλλοιώσεις. Σε τομές από τη συσκευή του λάρυγγα δεν παρατηρούνται ουσιώδεις παθολογοανατομικές αλλοιώσεις. Σε τομές από τον θύμο αδένα παρατηρείται έντονη συμφόρηση. Αναγνωρίζονται σώματα Hassall.

Σε πολλαπλές τομές από τους λοβούς των πνευμόνων παρατηρείται η ίδια εικόνα σε όλες τις τομές, είτε έντονο οίδημα, έντονη συμφόρηση και διάσπαρτες στικτές αιμορραγικές διηθήσεις του παρεγχύματος. Αναγνωρίζονται μακροφάγα (σιδηροφάγα) εντός των κυψελιδικών χώρων.

Σε τομή από το ήπαρ παρατηρείται έντονη συμφόρηση του οργάνου. Σε τομή από τον σπλήνα παρατηρείται έντονη συμφόρηση του οργάνου. Σε τομές από τον οισοφάγο παρατηρείται έντονη συμφόρηση των αγγείων της υποβλεννογονίου στιβάδας. Σε τομές από τον οισοφάγο, στομάχι, λεπτό έντερο και παχύ έντερο παρατηρείται διάταση και συμφόρηση των αγγείων. Σε τομές από το πάγκρεας δεν παρατηρούνται ουσιώδεις μικροσκοπικές αλλοιώσεις. Σε τομές από τους νεφρούς παρατηρείται έντονη συμφόρηση του παρεγχύματος και οίδημα. Σε τομές από τα επινεφρίδια παρατηρείται έντονη συμφόρηση. Σε τομές από τους λεμφαδένες του μεσεντερίου δεν παρατηρούνται ουσιώδεις μικροσκοπικές αλλοιώσεις.

Σε πολλαπλές τομές που ελήφθησαν από την καρδία και συγκεκριμένα την δεξιά κοιλία εν συνεχεία με τον δεξιό κόλπο και κοίλη φλέβα δεν αναγνωρίζονται μικροσκοπικά ο φλεβόκομβος και κολποκοιλιακός κόμβος (Masson -).

Με την μέθοδο της ανοσοϊστοχημείας και την χρήση του αντιγόνου S-100 (Η S -100 protein είναι ειδικός δείκτης για την αναγνώριση των κυττάρων του κεντρικού και περιφερικού νευρικού συστήματος) αναγνωρίστηκαν νευρικές ίνες στο περικάρδιο και στο παρέγχυμα του μυοκαρδίου, αλλά δεν ταυτίστηκαν οι εξειδικευμένες ίνες των νευρικών κόμβων.

Σε τομές από το μυοκάρδιο παρατηρείται οίδημα διαμέσου ιστού, διάταση και έντονη συμφόρηση των αγγείων του παρεγχύματος, κατά τόπους κυματοειδή διάταξη των μυοκυττάρων. Σε ελάχιστες θέσεις παρατηρείται κενοτοπιώδη εκφύλιση του κυτταροπλάσματος των μυϊκών κυττάρων. Αναγνωρίζονται 2 μικροσκοπικές εστίες ινώδους ιστού στην αριστερά κοιλία πλησίον του ενδοκαρδίου. Συμπέρασμα: Υποπλασία – αγενεσία ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδίας – Πνευμονικό οίδημα».

Ανατροπή με την προμήθεια της κεταμίνης που σκότωσε τη Τζωρτζίνα

Στο μεταξύ συνεχείς και επίμονες είναι οι έρευνες των αρχών για την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, η οποία δολοφονήθηκε με θανατηφόρα δόση κεταμίνης. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ένα συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου που φέρεται να ανήκει στον χώρο των τοξικομανών, εξετάζεται από τις Αρχές.

Μάλιστα, τις επόμενες ώρες, το συγκεκριμένο άτομο αναμένεται να κληθεί να καταθέσει απαντώντας σε συγκεκριμένες ερωτήσεις για την κεταμίνη.

«Όπως μαθαίνουμε, στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνει συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου το οποίο φέρεται να ανήκει στον χώρο των τοξικομανών. Όπως έχουμε δει από σειρά ρεπορτάζ και ερευνών, η κεταμίνη, είναι ένα φάρμακο το οποίο εύκολα κάποιος, αν κινείται στις πιάτσες των ναρκωτικών, μπορεί να το βρει. Επίσης, τις επόμενες ώρες αναμένεται το συγκεκριμένο πρόσωπο να κληθεί να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις των Αρχών», σημειώνεται στο ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα επίσης με τον Γιώργο Αναστασόπουλο, δημοσιογράφο της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ο οποίος μίλησε στο Mega, «το προβεβλημένο σενάριο είναι ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε φαρμακευτικές ουσίες στο διαδίκτυο θέλοντας να δει τη δραστικότητά τους, ωστόσο οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών ερευνούν δύο ακόμη ενδεχόμενα. Στο ένα από αυτά είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου να προμηθεύτηκε χέρι με χέρι την κεταμίνη διότι έχει ήδη εντοπισθεί άτομο συγγενικό της 33χρονης το οποίο έχει σχέση με ουσίες και οινοπνεύματα. Πρόκειται για στενό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου».

Σημειώνεται πως, από την πλευρά του, ο Μάνος Δασκαλάκης θεωρεί αδιάσειστα τα στοιχεία, δηλώνοντας πως δεν ξέρει πώς μπορεί να την προμηθεύτηκε η σύζυγός του.

«Η Ρούλα είχε εξωσυζυγική σχέση, τους έκανε τσακωτούς ο Μάνος»

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για την σχέση Ρούλας Πισπιρίγκου-Μάνου Δασκαλάκη.

Φίλος του Μάνου Δασκαλάκη αποκαλύπτει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε εξωσυζυγικές σχέσεις.

Μιλώντας στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, ανώνυμα, ο φίλος του 30χρονου τόνισε:

«Είχαμε βρεθεί μια φορά. Είχα πάει σπίτι του φίλου μου του Μάνου, ήρθε η Ρούλα από την καφετέρια, φύγαμε με το αυτοκίνητο, με τον Μάνο, φύγαμε στο κέντρο που έπαιζε ο Μάνος. Αρχικά με ρώτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου πόσο καιρό ξέρω τον Μάνο, μου λέει πώς σου φαίνεται ο Μάνος. Είπα είναι καλό παιδί. Με ρώτησε μετά αν ξέρω κάτι για κοπέλες και αυτά, αν φλερτάρει. Ένα βράδυ που μίλησα με τον Μάνο, στα μηνύματα μού είχε πει ότι δεν έχω μιλήσει καθόλου με τη Ρούλα σήμερα και είμαι πολύ καλά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ρούλα είχε εξωσυζυγικές σχέσεις, έπεσε στην αντίληψη του Μάνου και στην ουσία τούς έκανε τσακωτούς, τους έπιασε στα πράσα. Μέσα στο σπίτι, στον πρώτο όροφο».

«Θα ανατριχιάσει η Ελλάδα αν ακουστεί ποιος ήταν ο εραστής»

Το ίδιο ανέφερε και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Γιώργος Αναστασόπουλος. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, υπάρχει πληθώρα μαρτυριών για τον φερόμενο εραστή της Ρούλας, αλλά και κάμερα η οποία τον έχει καταγράψει να μπαίνει στο σπίτι της οικογένειας.

«Εκείνο το οποίο δεν λέγεται, δεν λέγεται κυριολεκτικά, γιατί θα ανατριχιάσει η Ελλάδα αν ακουστεί, ποιος ήταν αυτός που έστω και πρόσκαιρα είχε εξωσυζυγικές σχέσεις. Μάλιστα, αυτός ήταν και ο λόγος που είχε τον μεγάλο καβγά με τον Μάνο», συμπλήρωσε ο Γιώργος Αναστασόπουλος.

Δασκαλάκης: Είχε εξωσυζυγική σχέση, γι’ αυτό έφυγα

Τις σχετικές πληροφορίες ότι η εν διαστάσει σύζυγός του είχε εξωσυζυγική σχέση, επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Μάνος Δασκαλάκης. Στην κατάθεσή του, που αποκαλύπτει το Star, φέρεται να είπε: «Έφυγα από το σπίτι γιατί έμαθα ότι η σύζυγός μου είχε βρει έναν άλλον άντρα, πράγμα που μου επιβεβαίωσε και η ίδια», φέρεται να είπε. Σε ερώτηση αν ζήτησε διαζύγιο, είπε «όχι, απλώς έφυγα από το σπίτι, χωρίς να ανακοινώσω κάτι. Τέτοιου είδους ανακοίνωση έκανα αφού επήλθε ο θάνατος της Ίριδας».

Επίσης στην ίδια κατάθεση, ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε ότι είδε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να κάνει ΚΑΡΠΑ στην Ίριδα.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από όσα αποκαλύπτει το Star, ο 30χρονος είπε: «Μόλις έφτασα, αντίκρισα τη Ρούλα να κάνει ΚΑΡΠΑ στο παιδί μας και την Τζωρτζίνα να φωνάζει ”μη μου πάρεις την αδελφούλα μου” και τη Ρούλα να φωνάζει ”δεν θα σε αφήσω κι εσένα να μου φύγεις”. Καθώς έσπευσα να βοηθήσω τη Ρούλα, έπιασα το ποδαράκι της Ίριδας και ήταν παγωμένο και τότε ήρθε και το ασθενοφόρο.

»Πήρε το ασθενοφόρο το παιδί μας, συνέχισαν μέσα στο ασθενοφόρο να προσπαθούν να επαναφέρουν το μωρό και μετά από 2 με 3 λεπτά ξεκινήσαμε για το Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Φτάνοντας εκεί, ανέλαβαν οι γιατροί το καθήκον τους, αλλά, απ’ όσο μας ενημέρωσαν, ήταν ήδη αργά. Εκείνη την ώρα εγώ κατέρρευσα, δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε γίνει, και η Ρούλα ήταν σε κατάσταση σοκ και έκλαιγε συνέχεια».

Πισπιρίγκου: «Δεν ασχολούμαι με τον Μάνο, με νοιάζει να αποδείξω την αθωότητά μου»

Από την πλευρά της, η Ρούλα Πισπιρίγκου, απάντησε γραπτώς στο Star και τη δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου σε τρία ερωτήματα: Αν είχε βάλει μπράβους να επιτεθούν στον Μάνο Δασκαλάκη, αν αναζητούσε στο διαδίκτυο «ουσίες που σκοτώνουν» και αν πήγαινε σε χαρτορίχτρες και καφετζούδες.

Η απάντηση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν ότι δεν έχουν καμία σχέση όλα αυτά με την πραγματικότητα θεωρώντας τα αστεία, διαψεύδοντας ότι δεν έχει πάει σε καφετζούδες και δεν έβαλε άτομα να χτυπήσουν τον Μάνο Δασκαλάκη.

Πάτρα: Tοξικομανής συγγενής της Ρoύλας Πισπιρίγκου ερευνάται αν της έδωσε την κεταμίνη

Πισπιρίγκου: «Θα ανατριχιάσει η Ελλάδα αν μάθει ποιος ήταν ο εραστής της» -Τους είχε πιάσει στα πράσα ο Μάνος

«Δεν έχουν καμία σχέση όλα αυτά με την πραγματικότητα, τα θεωρώ αστεία. Δεν ασχολούμαι με τον Μάνο, με νοιάζει να αποδείξω την αθωότητά μου», είναι η θέση της Ρούλας Πισπιρίγκου σε όλα αυτά που ακούγονται.

Γιατί δηλώνει ενοχλημένη η Ρούλα Πισπιρίγκου

Επίσης, όπως σημειώνεται στον τηλεοπτικό σταθμό, οι δικηγόροι της τής έχουν μεταφέρει όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και όλα όσα ακούγονται ενώ πλέον θα έχει τηλεόραση, άρα θα μπορεί να παρακολουθεί τις ειδήσεις και να ενημερώνεται, δηλώνοντας «έκπληκτη και ενοχλημένη με όσα ισχυρίζονται όσοι εμφανίζονται ως μάρτυρες και δεν δίνουν ένα όνομα». Πλέον όμως, τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα κληθούν να καταθέσουν στις δικαστικές αρχές, οπότε αναμένεται ο αντίλογός της σε όσα της καταλογίζουν.

Αίσθηση προκαλεί επίσης ένα αινιγματικό μήνυμα που έστειλε ο Μάνος Δασκαλάκης σε φίλο του, ενάμιση μήνα πριν από τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της δολοφονίας της 9χρονης κόρης τους, Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα, στις 10 Φεβρουαρίου 2022, λίγες μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Μάνος Δασκαλάκης δέχθηκε ένα σχόλιο στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Η απάντηση που έστειλε ο Μάνος Δασκαλάκης στο messenger

Φίλος του Μάνου Δασκαλάκη αποκάλυψε: «Ήμουν από τους πρώτους που είχα γράψει στο προφίλ του Μάνου, ήδη από τις 10 Φεβρουαρίου, ότι η υπόθεση είναι πολύ περίεργη και μου απάντησε προσωπικά στο messenger αυτό: ”Να είσαι σίγουρος για το σχόλιο που έκανες ότι θα συγκλονιστεί το πανελλήνιο”».

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις για την Τζωρτζίνα

Υπενθυμίζεται πως ο Μάνος Δασκαλάκης, πατέρας των τριών κοριτσιών κλήθηκε να δώσει κατάθεση για τις συνθήκες θανάτου της πρωτότοκης κόρης του, της Τζωρτζίνας, ενώ παράλληλα έχει ο ίδιος δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της συζύγου του, Ρούλας Πισπιρίγκου. Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη κράτησε τρεις ώρες.

Παράλληλα, κατέθεσε και ο Ανδρέας Ηλιάδης εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών όπου είχε νοσηλευθεί η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη. Σημειώνεται πως τέσσερις ώρες κράτησε η κατάθεση στην ανακρίτρια ενώ φεύγοντας από το ανακριτικό γραφείο, ο γιατρός δήλωσε ότι είπε με απόλυτη αλήθεια όσα έπρεπε, ότι νιώθει ήρεμος και ότι άσκησε το χρέος του ως γιατρός.

Η συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη στην Αγγελική Νικολούλη

Ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη, (η συνέντευξη θα μεταδοθεί απόψε, Παρασκευή) λέγοντας πως θα ήθελε μισή ώρα στο κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου και ας πήγαινε μετά φυλακή.

Μάλιστα, στο τρέιλερ που κυκλοφορεί, ο πατέρας των τριών παιδιών ακούγεται να λέει: «Για εμένα δεν υπάρχει τιμωρία. Θέλω να μπω μισή ώρα μέσα στο κελί. Ειλικρινά σου μιλάω και ας πάω εγώ στη φυλακή μετά».


Πηγή