Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Πάτρα: «Κάναμε ανάνηψη 55 λεπτά στην Τζωρτζίνα, αποστασιοποιημένη η Πισπιρίγκου» -Τι κατέθεσε γιατρός

Ενώπιον της ανακρίτριας κατέθεσαν τέσσερις γιατροί από το «Καραμανδάνειο», σχετικά με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι γιατροί κατέθεσαν όσα γνωρίζουν στη 18η ανακρίτρια σχετικά με τη νοσηλεία της μικρής Τζωρτζίνας, την πρώτη φορά που υπέστη σοβαρό επεισόδιο, στις 11 Απριλίου 2021.

Ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Πατρών, Ιωάννης Χασαπόπουλος, μίλησε για τα 55 δραματικά λεπτά που διήρκεσε η ανάνηψη της Τζωρτζίνας, έπειτα από το επεισόδιο που υπέστη, τα οποία ήταν τόσο έντονα, που με την ευτυχή κατάληξη ο έμπειρος γιατρός ξέσπασε σε κλάματα.

«Πρόκειται για τον ορισμό της τραγωδίας. Ειδικά τότε, όταν έμαθα ότι η Τζωρτζίνα ήταν το τρίτο παιδί μιας οικογένειας που είχε χάσει άλλα δύο, ταράχτηκα πάρα πολύ», ανέφερε ο Ιωάννης Χασαπόπουλος. Την Τζωρτζίνα τη χαρακτήρισε «πρόσχαρο παιδί», που υποτροπίασε ξαφνικά.

Ο γιατρός επιβεβαίωσε ότι τις επίμαχες ώρες πριν από τον θάνατο της εννιάχρονης, μέσα στο δωμάτιο του Καραμανδάνειου ήταν μόνον η Ρούλα Πισπιρίγκου. Τη χαρακτήρισε, μάλιστα, «αποστασιοποιημένη» από όσα γίνονταν, ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν αυτός που ρωτούσε συνέχεια τους γιατρούς για την υγεία του παιδιού τους.

«Κλήθηκα επειγόντως εκείνο το απόγευμα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε καλύτερο ιατρικά και ανθρώπινα γι’ αυτό το παιδί. Η καρδιακή αναζωογόνηση ήταν πολύ δύσκολη. Ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Καταφέραμε και την επαναφέραμε στη ζωή. Λίγες φορές μπορείς να νιώσεις έτσι. Όταν έμαθα ότι ήταν το τρίτο παιδί οικογένειας που έχασε τα δύο πρώτα, με τάραξε πάρα πολύ», ανέφερε ο Ιωάννης Χασαπόπουλος στους δημοσιογράφους, μετά την κατάθεσή του.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή