Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πάτρα: Κατέθεσε κάτω από άκρα μυστικότητα η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα για την Ιριδα -Κρίσιμη κατάθεση

Κάτω από άκρα μυστικότητα η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα κατέθεσε  για τον θάνατο του μικρότερου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οδού Μπιζανίου.

Η κατάθεση ελήφθη χθες από το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που βρίσκεται στην Αχαϊκή πρωτεύουσα . Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida η κ. Τσιόλα ,που στο πόρισμά της δεν έχει αναφέρει ως μόνη αιτία θανάτου της Ίριδας την αγενεσία φλεφόκομβου -στην οποία είχε καταλήξει η παθολογοανατόμος- αλλά είχε προσθέσει το πνευμονικό οίδημα ,παρέμεινε κατά την πολύωρη κατάθεσή της στο πλαίσιο που έχει κινηθεί τους τελευταίους μήνες προσπαθώντας να βοηθήσει τις αρχές να βρουν την άκρη του νήματος.

Πάτρα: Νωρίτερα το πόρισμα των ιατροδικαστών για Μαλένα και Ίριδα – «Δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια»

Η κ. Τσιόλα μετά τον θάνατο της ‘Ιριδας παρακολουθούσε με προσοχή τον γονιδιακό έλεγχο στον οποίο υποβαλλόταν το ζεύγος  Δασκαλάκη -Πισπιρίγκου και λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο της Τζωρτζινας ενημέρωσε τις εισαγγελικές αρχές για τις υποψίες της σχετικά με τους θανάτους και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την έρευνα από την οποία προέκυψε ότι ο θάνατός της οφείλεται σε χορήγηση κεταμίνης . 


Πηγή