Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Πάτρα: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην είσοδο της πόλης -Δύο νεκροί, πληροφορίες και για άλλους εγκλωβισμένους

Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Πάτρα, καθώς κατέρρευσε κομμάτι γέφυρας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για νεκρούς και εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη γέφυρα που βρίσκεται στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού γίνονταν εργασίες εδώ και δύο χρόνια.

Από την πτώση τμήματος της γέφυρας έχει επιβεβαιωθεί τουλάχιστον ένας νεκρός, ενώ αναμένεται να επιβεβαιωθεί και δεύτερος με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους για περισσότερες απώλειες.

Στο σημείο που κατέρρευσε υπήρχαν από κάτω Ρομά, οι οποίοι έψαχναν ένα καταφύγιο λόγω των ακραίων θερμοκρασιών. Επίσης από την πτώση τραυματίστηκαν και δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου της Πάτρας.

Βίντεο από το thebest.gr δείχνει το σημείο όπου κατέρρευσε κομμάτι της γέφυρας

Ήδη με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ σε εφημερία, εκτός του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μπαίνει και το νοσοκομείο του Ρίου για τη μεταφορά τραυματιών.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.


Πηγή