Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πάτρα: Μάρτυρας – κλειδί μιλά στο Φως στο Τούνελ και ανατρέπει δεδομένα

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ένας μάρτυρας – «κλειδί» σπάει τη σιωπή του και μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη. Η μαρτυρία του ανατρέπει τα δεδομένα στο θάνατο του βρέφους.

«Ήξερα την ιστορία της οικογένειας. Έχεις κηδεύσει το δεύτερο παιδί σου λίγους μήνες πριν και έχεις ένα τετραπληγικό παιδί. Περίμενα να δω μία μάνα συντετριμμένη που δε θα ήξερα τι να της πω» σημείωσε.

«Εξηγούσε ότι είναι πολύ δυνατό παιδί η Τζωρτζίνα, γιατί ήταν εκείνη που βρήκε την αδελφή της πεθαμένη και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Το περιέγραφε σαν να το είχε διαβάσει σε κάποιο βιβλίο, ήταν ατάραχη. Ήταν σαν να μιλούσε για άλλους…» πρόσθεσε ο μάρτυρας.

Πάτρα: Τι λέει η μητέρα των 3 παιδιών για το Σύνδρομο Μινχάουζεν -«Αν μου ζητηθεί, θα πάω και σε ψυχίατρο»

Πάτρα: Οι κρίσιμες ημερομηνίες στη ζωή του ζευγαριού που έχασε τρία παιδιά -Νέα στοιχεία

«Ρώτησα αν είχε συμβουλευτεί κάποιο ψυχολόγο για την ίδια ή το παιδί και μου απάντησε πως δε χρειάστηκε, γιατί η Τζωρτζίνα που βρήκε νεκρό το βρέφος στην κούνια του, το ξεπέρασε», ανέφερε ο μάρτυρας μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη.

Τι απαντά η μητέρα των τριών βρεφών

Η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, σε μία κατάθεση ψυχής στην Αγγελική Νικολούλη, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πώς έφυγε από τη ζωή και η τελευταία τους κόρη, η Τζωρτζίνα. Παράλληλα, έδωσε απαντήσεις για όλα όσα την κατηγορούν, το Σύνδρομο Μινχάουζεν αλλά και το λόγο που δεν συνέχισε σε ψυχίατρο, όπως της πρότειναν από το νοσοκομείο.

«Ρούλα, ρώτησες αν υπάρχουν κάμερες στο Καραμανδάνειο, στο μονόκλινο που ήσασταν», ρώτησε η δημοσιογράφος με τη μητέρα να δίνει ξεκάθαρη απάντηση: «Πρώτον δεν ήταν μονόκλινο, να τα ξεκαθαρίζουμε ένα ένα. Εγώ είχα άλλα δύο κρεβάτια δίπλα, αλλά λόγω κορωνοϊού δεν είχαν βάλει άλλα παιδάκια. Ήμουν μόνη και κατέβαινα να πάρω φαγητό. Ρώτησα αν έχει κάμερες επειδή ήταν κι άλλη μαμά εδώ και γύρω γύρω τσιγγάνοι και γύφτοι και φοβόμουν. Της λέω ούτε στο διάδρομο; Να δούμε ποιος μπαίνει… Γιατί είχα laptop και tablet για την Τζωρτζίνα».

Όταν η Αγγελική Νικολούλη αναφέρθηκε στην άρνηση της μητέρας να πάει σε ψυχίατρο, η ίδια αντέδρασε: «Πραγματικά, μου έρχεται γέλιο με αυτό το πράγμα. Πήγα. Ξέρεις τι με ρώταγε; Αν βλέπω φωτιές και αν βλέπω ανθρώπους με κόκκινα μάτια. Μου έλεγε κάτι περίεργα πράγματα εξωπραγματικά. Μόνο για γέλια ήταν».

Σύμφωνα με την μητέρα, η Τζωρτζίνα παραπονιόταν στους γιατρούς ότι δε μπορούσε να αναπνεύσει «η κοιλιά μου, η πλάτη μου, βόμβες, δε μπορώ». «Μήπως ήταν ψυχολογικό; Επειδή είχε δει και την αδελφή της να χάνεται;», ρωτάει η δημοσιογράφος. «Στην αρχή ψυχολογικό μου είπαν και μένα. Γι’ αυτό ήθελαν να τη διώξουν. Αλλά όταν άρχισε τους εμετούς, την κράτησαν και μετά το γύρισαν σε γαστρεντερίτιδα, βρογχοπνευμονία και μετά ανακοπή. Πες μου εσύ πώς τα εξηγείς αυτά;» ανέφερε.

Η Τζωρτζίνα ήταν πολύ δυνατό παιδί, όπως αναφέρει η μητέρα, αλλά ίσως της στοίχησε πολύ ο θάνατος του βρέφους γιατί το πρόσεχε. «Την Μαλένα δεν την είδε ταλαιπωρημένη, την είδε μόνο μία φορά στο “Ελπίδα”. Την μπεμπούλα προσπαθήσαμε να μην την δει, αλλά ήταν πανέξυπνη και το κατάλαβε». Μιλώντας για τη σχέση της με τον σύζυγό της Μάνο και απαντώντας σε όσους λένε πως ήταν χωρισμένοι υπογραμμίζει: «Ναι ισχύει. Δύο μέρες χωρισμένοι. Φυσικά και στηρίζει ο ένας τον άλλον. Έχω την υποστήριξη από τον άνδρα μου και αυτός τη δική μου».

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια την ρώτησε αν ισχύει το γεγονός ότι η ίδια πήγαινε συχνά στο νοσοκομείο για εξετάσεις. «Στο Ρίο στη νευρολογική γιατί πέρασα παροδικό ισχαιμικό. Την πρώτη φορά ήταν παραμονή Χριστουγέννων και τους είπα ότι θέλω να βγω για να κάνω με τα παιδιά μου Χριστούγεννα. Μετά ξαναμπήκα. Μου είπαν ότι είναι παροδικά ισχαιμικά λόγω της Μαλένας. Από την πολύ στεναχώρια και επειδή δεν είχα ξεσπάσει. Μετά μου έδωσαν αντικαταθλιπτικά χάπια, τα οποία δεν τα πήρα γιατί μου δημιουργούσαν πρόβλημα, τα έκοψα από μόνη μου. Μετά συνέβη αυτό με το μωρό και με την Τζωρτζίνα και λέω όχι πρέπει να είμαι νηφάλια για τα παιδιά», απάντησε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αναφερόμενη στο Σύνδρομο Μινχάουζεν απάντησε: «Δεν ισχύει σε εμάς σε καμία περίπτωση. Αυτό, απ’ ότι κατάλαβα, είναι ότι προκαλείς κάτι για να σε λυπούνται. Προκάλεσα καρκίνο; Δε γίνεται! Να προκάλεσα στο μωρό την καρδία του; Τώρα στην Τζωρτζίνα που προσπαθούν να το ρίξουν εκεί; Θεωρώ ότι θα το έβρισκαν από την πρώτη στιγμή. Πιστεύω ότι τα πάντα ανιχνεύονται». Η μητέρα των τριών άτυχων κοριτσιών απαντώντας στην Αγγελική Νικολούλη για την πορεία των ερευνών, είπε: «Θα δούμε. Θα βγουν οι τοξικολογικές και θα σταματήσει όλο αυτό.».

Η θεία αποκαλύπτει τι συνέβη τη νύχτα και το πρωί με τη μικρή Ίριδα

Η αδελφή της Ρούλας, της μητέρας από την Πάτρα με τα τρία νεκρά παιδιά, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη για τα όσα συνέβησαν εκείνο το μοιραίο βράδυ, αλλά και τα όσα ακολούθησαν. «Συνήθως όταν ξύπναγε το μωρό, η Ρούλα το τάιζε αμέσως. Εκείνη τη νύχτα όμως της έβαλε την πιπίλα, σταμάτησε το κλάμα και ξανακοιμηθήκαμε. Γι’ αυτό και το πρωί της έδωσε κρέμα, αντί για γάλα, γιατί είχε περάσει η ώρα» σημείωσε. «Η Τζωρτζίνα ξύπνησε από τις φωνές της μητέρας της. Δεν έχουμε εικόνα του τι ώρα πέθανε το παιδί. Περιμέναμε την ιατροδικαστή να βγάλει την ώρα του θανάτου. Δεν μου έκανε κάτι εντύπωση, ήταν μια χαρά το παιδί και το προηγούμενο βράδυ. Δεν ήταν δυνατό το κλάμα του, σαν νιαούρισμα, ήταν κάτι που το έκανε συχνά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ίδια έδωσε απαντήσεις και για το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε στην κούνια του μωρού.

«Ήρθαμε στο σπίτι και πήγαμε κατευθείαν στην κούνια γιατί ήθελε η Ρούλα να μπει στο δωμάτιο του παιδιού. Στη γωνία της κούνιας η Ρούλα με τον Μάνο είδαν το πανάκι του μωρού και μου το έδωσαν για να το παραδώσω στην αστυνομία. Εκείνοι με τη σειρά τους θα το παρέδιδαν στον ιατροδικαστή. Με πήραν τηλέφωνο από την αστυνομία το ίδιο απόγευμα και μας είπαν να μην πειράξουμε το δωμάτιο γιατί θα ερχόταν την επόμενη μέρα κλιμάκιο από το εγκληματολογικό. Φωτογράφισαν και φύγανε. Η Τζωρτζίνα εκείνη την ώρα δεν ήταν εκεί, την είχαμε δώσει σε μία οικογενειακή φίλη για λίγο να παίξει», είπε στη δημοσιογράφο η θεία των τριών άτυχων κοριτσιών.

Παιδοκαρδιολόγος εξηγεί γιατί «είναι απίθανο να πεθάνει μωρό από φλεβόκομβο…»

Για να επέλθει αιφνίδιος θάνατος, θα πρέπει να υπάρχει κι άλλο νόσημα στην καρδιά που θα επιβαρύνει την κατάσταση, αναφέρει καρδιολόγος – παιδοκαρδιολόγος στο Τούνελ, τονίζοντας ότι η αγενεσία φλεβόκομβου, σαν μεμονωμένη πάθηση, σπάνια μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο. Ο Δημοσθένης Αβραμίδης, καρδιολόγος – παιδοκαρδιολόγος, υπεύθυνος στο νοσοκομείο «Μητέρα», μιλώντας σε δημοσιογράφο του «Τούνελ», ανέφερε πως η αγενεσία φλεβόκομβου σαν μεμονωμένη πάθηση, σπάνια μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο. Εντοπίζεται εύκολα Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση δυσλειτουργίας του φλεβοκόμβου. Για να επέλθει αιφνίδιος θάνατος, θα πρέπει να υπάρχει κι άλλο νόσημα στην καρδιά που θα επιβαρύνει την κατάσταση. Η αγενεσία φλεβοκόμβου εντοπίζεται εύκολα με απλή καρδιολογική εξέταση του νεογέννητου από παιδίατρο ή καρδιολόγο κάτι που κάνει την πάθηση αντιμετωπίσιμη. Ενας ακόμα λόγος που αυτή η πολύ σπάνια νόσος δεν μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο είναι το γεγονός ότι η καρδιά έχει τη δυνατότητα να αντλεί, από άλλες πηγές, το ηλεκτρικό ερέθισμα που απαιτείται για να λειτουργήσει.

«Ανοιχτό βιβλίο» στα social media η μητέρα των τριών παιδιών

Προβληματίζουν οι αναρτήσεις της δραστήριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μητέρας, που έχασε και τα τρία κοριτσάκια της από αιφνίδιο θάνατο μέσα σε μόλις δυόμιση χρόνια.

Τι έγραφε σε ανάρτηση της το 2019 για τους γονείς ενός αγοριού 2,5 ετών που καταπλακώθηκε από στρώμα, βρίσκοντας ασφυκτικό θάνατο:

«Να ‘ναι καλά το αγγελούδι εκεί που είναι. Αλλά πέσανε το απόγευμα για ύπνο και ξυπνήσανε στις 5 το ξημέρωμα για γάλα; Βραδινό δεν τρώνε τα παιδάκια; Και ποιος κοιμάται με δύο παιδιά από το απόγευμα; Τι να πω πραγματικά…». Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός πως η μικρή Ίριδα πέθανε στην κούνια της, όταν έπεσε για ύπνο το βράδυ και βρέθηκε νεκρή στις 11.30 το επόμενο πρωί…

Τον Δεκέμβριο του 2020 η μητέρα των τριών παιδιών είναι ιδιαιτέρως επικριτική για επικείμενη αποφυλάκιση άλλης νεαρής μητέρας, η οποία άφησε στην πλαζ της Αγυιάς στην Πάτρα το νεογέννητο κοριτσάκι της, με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο από πνιγμό.

Έγραφε τότε: «Συγχαρητήρια στην ελληνική Δικαιοσύνη… Απορώ αυτό το θηλυκό πως μπορεί ακόμα και δεν έχει αυτοκτονήσει από τις τύψεις. Η κυρία τώρα θα βγει, θα κάνει ζωάρα με καφεδάκια, ποτάκια κτλ και η ψυχούλα χάθηκε για πάντα».

Η 33χρονη μητέρα μοιράζεται συχνά τις σκέψεις της με διαδικτυακούς αγνώστους ζητώντας την άποψή τους. Δημοσιοποιεί τον προβληματισμό της για το αν και άλλες γυναίκες έχουν παρατηρήσει αλλαγές στη συμπεριφορά του συζύγου τους σε σχέση με την εγκυμοσύνη. Η ίδια δείχνει να εμπιστεύεται τα μέλη των διαδικτυακών ομάδων για όλα τα προβλήματα υγείας της, από δυσανεξία, μέχρι και… μια ιδιάζουσα περίπτωση καρκίνου των ωοθηκών.

Οι δημοσιεύσεις της, που παρουσιάζονται στο «Φως στο Τούνελ», είναι αποκαλυπτικές.


Πηγή