Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πέθανε ο άνθρωπος με τους περισσότερους μαραθωνίους στον κόσμο

Ο Ντον Μακ Νέλι έγινε παγκοσμίως γνωστός καθώς ήταν ο άνθρωπος που είχε ολοκληρώσεις τους περισσότερους μαραθώνιους στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των 96 χρόνων της ζωής του ο Αμερικάνος είχε λάβει μέρος σε 744 αγώνες στους οποίους τερμάτισε κιόλας κανονικά.

Η αθλητική ιστορία του Μακ Νιλ δεν ξεκίνησε από την μικρή του ηλικία αλλά στα 50 του χρόνια όταν και ένας πολύ κοντινός του φίλος πέθανε από καρδιακή ανακοπή. Αυτό το τραγικό γεγονός του έδωσε κίνητρο να αρχίσει να τρέχει για το καλό της υγείας του. Και εν τέλει τα κατάφερε.

Στα 40 χρόνια ενεργής παρουσίας του έτρεξε σε αγώνες σε κάθε μία από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και σε κάθε επαρχία του Καναδά, ακόμα και στην Ανταρκτική. «Είμαι 90 ετών και νιώθω σαν 50. Μάξιμουμ 60» είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο Associated Press το Νοέμβριο του 2010.

martthndgr5

Ο Μακ Νέλι από τη στιγμή που άρχισε να ασχολείται επισταμένα με τη συμμετοχή στους μαραθωνίους γνώρισε έναν άλλο δρομέα τον Νορμ Φρανκ και από εκείνη τη στιγμή έγιναν αχώριστοι. Ταξίδευαν μαζί για τους αγώνες έτσι ώστε να γλυτώνουν από τα έξοδα μετακίνησης και τα έξοδα διαμονής. Μέχρι το 2015 όπου ο Νορμ πέθανε σε ηλικία 83 ετών αφού είχε ολοκληρώσει 965 μαραθωνίους.

martthndgr7 martthndgr6 martthndgr4 martthndgr1


Πηγή