Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πέθανε ο γηραιότερος εν ενεργεία ηθοποιός στον κόσμο

Η Ιβέτα Καπράλοβα, σύζυγος του γηραιότερου εν ενεργεία ηθοποιού στον κόσμο, Βλάντιμιρ Ζέλντιν, γνωστοποίησε πως ο άνδρας της απεβίωσε στη Μόσχα, σε ηλικία 101 ετών.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τη σύζυγό του εκλιπόντος καλλιτέχνη, Ιβέτα Καπράλοβα, μετέδωσαν ότι πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε νοσοκομείο της Μόσχας.

Ο ηθοποιός έγινε ευρύτερα γνωστός ερμηνεύοντας τον ρόλο ενός βοσκού στην ταινία «Χοιροτρόφος και βοσκός» σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν λίγους μήνες πριν από την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην πρώην Σοβιετική Ένωση το 1941. Εκείνη την εποχή ο 26χρονος Ζέλντιν επιστρατεύτηκε και στάλθηκε στην πρώτη γραμμή του μετώπου προτού ο Ιωσήφ Στάλιν δώσει εντολή προκειμένου να επιστρέψει στη Μόσχα για να συνεχίσει τα γυρίσματά του.

Ο Ζέλντιν, η καριέρα του οποίου διανθίστηκε από συμμετοχές σε κινηματογραφικές ταινίες τη δεκαετία του 1940 έως ρόλους στο θεατρικό σανίδι πιο πρόσφατα, επρόκειτο να εμφανιστεί ξενά στη σκηνή στις αρχές Νοεμβρίου.


Πηγή