Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Πέθανε το «κοριτσάκι με τις ξύστρες» από τη Φλώρινα που είχε μπει στο Γκίνες

Πέθανε το «κοριτσάκι με τις ξύστρες» από τη Φλώρινα που είχε μπει στο Γκίνες

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών η Δήμητρα Κουτσουρίδου από τα Βαλτόνερα Φλώρινας, που είχε μείνει γνωστή ως «το κοριτσάκι με τις ξύστρες», καθώς είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 8.514 κομμάτια από όλο τον κόσμο!

Η τυφλή κοπέλα είχε συγκινήσει με την ιστορία της την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως είπε νωρίτερα συγκινημένος ο Γιώργος Παπαδάκης είχε δημιουργηθεί ειδικό τμήμα στα Ταχυδρομεία της Φλώρινας προκειμένου να μπορεί η Δήμητρα να παραλαμβάνει τα δέματα που έρχονταν από Κίνα, Ινδία, Μεξικό, Αμερική, Αυστραλία και Καναδά!

Η κοπέλα, που είχε όγκο στο κεφάλι, δεν το έβαλε κάτω ποτέ. Η συλλογή της Δήμητρας βρίσκεται εδώ και χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Βαλτονέρω την οποία έχουν επισκεφθεί εκατοντάδες πολίτες και σχολεία όλης της Ελλάδας και όχι μόνο.

«Ήξερε την κάθε ξύστρα ξεχωριστά. Την ψηλαφούσε και ήξερε τι ήταν -δεν έβλεπε- και από πού έχει έρθει» είπε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα (20.02) στις 11:00 στα Βαλτόνερα. «Καλή αντάμωση Δημητρούλα. Όταν θα έρθω και εγώ επάνω θα σκεφτούμε τη συλλογή θα κάνουμε. Συγγνώμη για τη συγκίνηση αλλά ήταν μία από τις πιο γλυκές και δυνατές στιγμές που έχω ζήσει σε αυτή την εκπομπή.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή