Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πέντε μετανάστες τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών στη Γαλλία

Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ δύο ομάδων μεταναστών σημειώθηκαν χθες στο Καλαί της βόρειας Γαλλίας, σε ένα περιστατικό που οι αρχές το αποδίδουν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό πέντε ανθρώπων.

Μια πηγή της νομαρχίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο διαπληκτισμός με πυρά έγινε μεταξύ Αφγανών, περίπου στις 18:00 (τοπική ώρα), κοντά στις εγκαταστάσεις της καθολικής οργάνωσης αρωγής. «Όπλα συνήθως βρίσκονται σε χέρια διακινητών, οπότε πιστεύουμε ότι τέτοιοι εμπλέκονται», πρόσθεσε.

«Μια ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε με πρωταγωνιστές Αφγανούς υπήκοους: υποθέτουμε ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ διακινητών, αν και μένει ακόμη να επιβεβαιωθεί», τόνισε ο εισαγγελέας της Βουλώνης, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Αστυνομία επενέβη γρήγορα, απέκλεισε την περιοχή και «αποκατέστησε την ηρεμία», σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Τρεις από τους τραυματίες μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Καλαί και ένας τέταρτος, με πιο σοβαρά τραύματα διακομίστηκε με ελικόπτερο στο κεντρικό νοσοκομείο της Λιλ. Για τον πέμπτο δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση.

Μετά τη διάλυση της «ζούγκλας» στο Καλαί, πριν από έναν χρόνο, της τεράστιας παραγκούπολης που είχε δημιουργηθεί, στην οποία ζούσαν 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες, κάποιοι επέστρεψαν εκεί, με την ελπίδα να καταφέρουν να περάσουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Τους πρόσφατες μήνες πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, τονίζοντας ότι πολλοί εξ αυτών έχουν πέσει θύματα κακοποιήσεων.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι περίπου 500 μετανάστες από την Αιθιοπία, την Ερυθραία και το Αφγανιστάν βρίσκονται στο Καλαί. Οργανώσεις κάνουν λόγο για 700.

localStorage.clear();


Πηγή