Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Πέντε νεκροί από ουκρανικούς βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ – Η Μόσχα συνεχίζει να καταρρίπτει drones του Κιέβου

Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε μετά από σφοδρούς βομβαρδισμούς του ουκρανικού πυροβολικού στο Ντονέτσκ, όπως ανακοίνωσε ο Ντένις Πουσίλιν, ο εγκατεστημένος από τη Ρωσία περιφερειάρχης.

Στους βομβαρδισμούς στις περιοχές Κίροφ και Κουιμπουσέβσκι σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι, ενώ μια γυναίκα τραυματίστηκε στην περιοχή Σβέτλανταρσκ, ανέφερε ο κ. Πουσίλιν μέσω Telegram.

Η περιφέρεια του Ντονέτσκ, όπως και άλλες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, ελέγχονται εν μέρει από φιλορώσους αυτονομιστές από το 2014.

Άλλος ένας νεκρός στα σύνορα με την Ουκρανία

Ουκρανικό πλήγμα στοίχισε τη ζωή και σε έναν άνθρωπο στο χωριό Πλέχοβο, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο επικεφαλής των αρχών της περιφέρειας Κουρσκ, Ρομάν Σταραβόιτ. Το χωριουδάκι «βομβαρδίστηκε από την Ουκρανία», ανέφερε ο περιφερειάρχης μέσω Telegram.

Τους τελευταίους μήνες ρωσικές περιοχές που γειτνιάζουν με την Ουκρανία γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων. Οι ρωσικές αρχές κατηγορούν τις δυνάμεις του Κιέβου ότι σκοτώνουν άμαχους και προκαλούν καταστροφές σε υποδομές.

Η Πολωνία απαγορεύει την είσοδο αυτοκινήτων με ρωσικές πινακίδες: «Η Ρωσία είναι απειλή για τη διεθνή ασφάλεια»

Η Μόσχα κατέρριψε οκτώ ουκρανικά drones – Ζημιές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία συνεχίζει να καταρρίπτει ουκρανικά drones.

Ουκρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα καταρρίφθηκε στην περιοχή Ραμένσκι της περιφέρειας της Μόσχας τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ανέφερε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν μέσω Telegram. Κατά τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές από τα συντρίμμια.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και ο δήμαρχος έκαναν λόγο για κατάρριψη άλλων επτά ουκρανικών drones, εκ των οποίων 6 κατευθύνονταν στην Κριμαία.

Ωστόσο, ένα από αυτά προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στη νοτιοδυτική Ρωσία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων η οποία στη συνέχεια κατασβήστηκε, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Οριόλ, Αντρέι Κλίτσκοφ, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Οι ουκρανικές επιθέσεις με drones εναντίον στόχων ή κοινοτήτων στο έδαφος της Ρωσίας, ιδίως κοντά στα σύνορα, στην χερσόνησο της Κριμαίας και στην ρωσική πρωτεύουσα, έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο της αντεπίθεσης του Κιέβου που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.


Πηγή