Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Κορονοϊός: Apple και Google συνεργάζονται για να λανσάρουν νέα τεχνολογία εντοπισμού κρουσμάτων μέσω κινητών

Πέρα από κάθε προσδοκία τα κέρδη τους στη διάρκεια της πανδημίας – Newsbeast

Ευνοημένοι βγήκαν, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι κολοσσοί του διαδικτύου, Amazon, Facebook, Apple και Google- η Alphabet είναι η μητρική της εταιρεία- από το πλήγμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις γνώρισαν μεγάλη άνθιση καθώς οι χώρες έμπαιναν σε lockdown η μία μετά την άλλη, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του ιού.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Amazon κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη στην ιστορία της, το Facebook Inc ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα έσοδά της στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, η Apple ανακοίνωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα τριμήνου με τον ετήσιο τζίρο της να αυξάνεται σε κάθε κατηγορία.

Ελαφρώς ριγμένη ήταν η Alphabet, που κατέγραψε μεν μείωση των πωλήσεών της, ωστόσο η μείωση αυτή ήταν κατά 2% μικρότερη των εκτιμήσεων.

Amazon: Κέρδη – ρεκόρ στην ιστορία της

Τα μεγαλύτερα κέρδη στην 26χρονη ιστορία της ανακοίνωσε χθες η Amazon.com, καθώς οι διαδικτυακές πωλήσεις της, αλλά και η δράση της για την υποστήριξη εξωτερικών εμπόρων συνεργατών της, αυξήθηκαν στην διάρκεια της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Οι τιμές των μετοχών της Amazon, που είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση διαδικτυακού εμπορίου παγκοσμίως, αυξήθηκαν κατά 5%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Καθώς οι ανταγωνιστές της έκλειναν τα καταστήματά τους, κατά την έξαρση εξάπλωσης της πανδημίας, εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η Amazon προχώρησε στις προσλήψεις 175.000 υπαλλήλων, κατά τους πρόσφατους μήνες, ενώ είδε τη ζήτηση για τις υπηρεσίες της, να εκτοξεύεται.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της κατέγραψαν ετήσια αύξηση 40% στα 88,9 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η Amazon εκτιμούσε ότι ενδεχόμενα θα έχανε χρήματα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, καθώς ανέμενε να ξοδέψει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια για προστατευτικό εξοπλισμό για το προσωπικό της, αλλά και για άλλες δαπάνες που σχετίζονται με την COVID-19.

Η εταιρία προχώρησε στις δαπάνες αυτές καταγράφοντας κέρδη 5,2 δισεκατομμυρίων, ενώ διπλασίασε τα καθαρά της κέρδη, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Facebook: Έσοδα διαφημίσεων 18,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο δεύτερο τρίμηνο του 2020

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook Inc ξεπέρασε χθες τις προσδοκίες των αναλυτών για τα έσοδά της στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, καθώς οι επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν τα εργαλεία ψηφιακής διαφήμισης που διαθέτει, προκαλώντας αύξηση της διαδικτυακής κίνησης, στην διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας COVID-19, ενώ προχωρούσαν σε περικοπή των προϋπολογισμών τους για άλλες δραστηριότητες προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι τιμές των μετοχών της αναφερόμενης πλατφόρμας αυξήθηκαν κατά 7%.

Η αύξηση των εσόδων του Facebook ήταν η μικρότερη που κατέγραψε μετά την είσοδο στο χρηματιστήριο (11%), παρά το γεγονός ότι αντέστρεψε τις προσδοκίες των αναλυτών, που ανέμεναν μείωση εσόδων κατά 3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς (Refinitiv).

Τα έσοδα από τις διαφημίσεις, τα οποία και αποτελούν σχεδόν το σύνολο των εσόδων του Facebook αυξήθηκαν κατά 10% στα 18,3 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Οι ενεργοί χρήστες του Facebook σε μηνιαία βάση αυξήθηκαν στα 2,7 δισεκατομμύρια χρήστες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 2,6 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Apple: Τα έσοδα από τις πωλήσεις iPhone ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια, στο τελευταίο τρίμηνο

H Apple Inc ανακοίνωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα τριμήνου με τον ετήσιο τζίρο της να αυξάνεται σε κάθε κατηγορία, αλλά και γεωγραφικά, καθώς οι πελάτες της που εργάζονταν από το σπίτι στη διάρκεια έξαρσης της πανδημίας COVID-19 στράφηκαν στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Η αναφορά για τα κέρδη της εταιρίας, ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street, με μερικές επισκιασμένες κατηγορίες προϊόντων όπως οι συσκευές iPad, αλλά και οι προσωπικοί υπολογιστές (Mac) να καταγράφουν ώθηση στις πωλήσεις τους.

Οι τιμές των μετοχών της εταιρίας κατέγραψαν αύξηση 5%, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Στα αποτελέσματα συμπεριλήφθηκαν και οι πωλήσεις των έξυπνων κινητών (iPhone) ξεπέρασαν τις προσδοκίες των επενδυτών κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ έγιναν γνωστά την ίδια ημέρα, που έγινε γνωστό ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατέγραψε ετήσια μείωση κατά 32,9% στο τελευταίο τρίμηνο. Πρόκειται για τη χειρότερη απόδοση της αμερικανικής οικονομίας από την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης.

Με το 60% των πωλήσεών της, να προέρχεται από τις διεθνείς αγορές, η Apple με έδρα την κομητεία του Κουπερτίνο στην Καλιφόρνια, είχε έσοδα 26,42 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις iPhone, ξεπερνώντας κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια τις προβλέψεις των αναλυτών, που ανέμεναν πωλήσεις 22,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία αγοράς (Refinitiv).

Alphabet: Ετήσια μείωση εσόδων κατά 2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020

Η Alphabet Inc, μητρική εταιρία της Google κατέγραψε μείωση των πωλήσεών της, για πρώτη φορά στα 16 χρόνια από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, αλλά η πτώση του 2%, ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων, καθώς η πιο διάσημη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον των διαφημιστών στη διάρκεια εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Η τιμή των μετοχών της Alphabet παρέμεινε περίπου σταθερή στα 1.538,37 δολάρια, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και αυξημένη από το υψηλό τιμής των μετοχών της, στα 1.525 δολάρια, πριν από την εκδήλωση της πανδημίας.

Με τα σχεδόν περισσότερα εργαλεία πρόσβασης χωρίς οικονομικό κόστος, τις υπηρεσίες παρακολούθησης βίντεο, αλλά και τηλεδιασκέψεων, η Google έγινε ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας των καταναλωτών στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι εντολές απαγόρευσης της κυκλοφορίας οδήγησαν τους ανθρώπους να στραφούν στο διαδίκτυο, τόσο για την εργασία τους όσο και για τη διασκέδασή τους.

Τα συνολικά έσοδα της Alphabet στο δεύτερο τρίμηνο καταγράφηκαν στα 38,3 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά 2% σε σύγκριση με το οικονομικό αποτέλεσμα του αντίστοιχου τριμήνου του 2019.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο μία μείωση 4% στα 37,367 δισεκατομμύρια δολάρια (Refinitiv).


Πηγή