Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Πέτρος Φιλιππίδης: Συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της πρώτης καταγγέλουσας -Την βίασε στο θέατρο

ΔΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΗΝΥΤΡΙΑΣ

Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και απόπειρες βιασμού.

Κατά τη σημερινή -τρίτη κατά σειρά- συνεδρίαση αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεση της πρώτης μηνύτριας Α.Μ..

Το αίτημα που υπέβαλε μαζί με την τρίτη καταγγέλλουσα Α.Γ. να μιλήσουν στο δικαστήριο κεκλεισμένων των θυρών έχει γίνει ομόφωνα δεκτό από το δικαστήριο, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, με το σκεπτικό ότι «θα βοηθήσει τις καταγγέλλουσες να μιλήσουν πιο άνετα».

Τι καταλογίζει η Α.Μ. στον Πέτρο Φιλιππίδη

Η κατάθεση της Α.Μ. ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, χωρίς την παρουσία ακροατηρίου και εκπροσώπων του τύπου. Έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 της επιτέθηκε σεξουαλικά στο θέατρο Ήβη με τρόπο που νομικά αποτυπώνεται ως βιασμός, ενώ στην ανακρίτρια έχει μιλήσει και για μία προγενέστερη σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό. Σύμφωνα με το δικηγόρο της Αλέξανδρο Μίντζια, «η κατάθεσή της κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάκριση. Θα είναι κομβική, δύσκολη και μακρά».

Ενταση στην προηγούμενη συνεδρίαση

Στον αντίποδα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχολίασε ότι «δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα και σύμφωνα με πληροφορίες άκουγε σιωπηλός την κατάθεση της μηνύτριας. Κατά τη σημερινή εξέτασή της, εφόσον επιθυμεί, θα μπορεί ο ίδιος να της υποβάλει ερωτήσεις για τα όσα του προσάπτει.

Στο πλευρό των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη και στις δύο συνεδριάσεις του δικαστηρίου που προηγήθηκαν βρέθηκαν πολλοί ηθοποιοί, όπως η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Εβελίνα Παπούλια, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Λένα Δροσάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.


Πηγή