Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Πέτσας για την «κυβερνοεπίθεση» σε ιστοσελίδες: Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα

«Σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε «κυβερνοεπίθεση» σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων», δήλωσε πριν από λίγο ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην «κυβερνοεπίθεση» σε κυβερνητικές ιστοσελίδες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών».

Τα προβλήματα διαπιστώθηκαν στη λειτουργία ελληνικών κυβερνητικών ιστοσελίδων το βράδυ της Πέμπτης (23/1), ωστόσο σύντομα οι περισσότερες βρέθηκαν και πάλι στον «αέρα».

Μεταξύ αυτών είναι η ιστοσελίδα της κυβέρνησης, του υπουργείο Εξωτερικών, του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην φόρτιση της ιστοσελίδας της Πυροσβεστικής.

Πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών, όπως και σε αυτή του πρωθυπουργού.

Η ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών «έπεσε» πρώτη

Η ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν εκείνη που δεν λειτουργούσε αρχικά, ενώ λίγο αργότερα, «έπεσε» και η σελίδα του πρωθυπουργού ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό για ποιο λόγο δεν υπάρχει πρόσβαση στους ιστοτόπους.

Μία ομάδα χάκερ από την Τουρκία υποστηρίζει σε σελίδα της στο facebook ότι ευθύνεται για το ότι «έπεσα» κυβερνητικές σελίδες.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο, μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έξι μέρες,Τούρκοι χάκερς είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.


Πηγή