Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πίκρα στον ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ -Αρνητικά σχόλια, επιθέσεις και υβριστικά άρθρα

Μούδιασαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το επιτυχημένο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, και κυρίως για την ιστορική ομιλία που εκφώνησε στο αμερικανικό κογκρέσο, όπου για πρώτη φορά μίλησε Έλληνας πρωθυπουργός και αποθεώθηκε από τους ίδιους τους Αμερικανούς γερουσιαστές.

Είναι ενδεικτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε επίσημα ανακοίνωση για το ταξίδι του πρωθυπουργού. Ο φιλικός του Τύπος, όμως, ανέλαβε να υποβαθμίσει τη σημασία της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ενώ έπεσαν βροχή τα αρνητικά ρεπορτάζ και τα υβριστικά σχόλια, με εμφανή στόχο να αποδομήσουν την πρωθυπουργική παρουσία και ομιλία στη Γερουσία.

Η «Αυγή» κυκλοφορεί σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο εξώφυλλο και έχει τίτλο «Σιωπηλός πελάτης». «Η επιβάρυνση της κλονισμένης ελληνικής οικονομίας, με ακόμα ένα βαρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα, το μοναδικό αποτέλεσμα του ταξιδιού Μητσοτάκη στις ΗΠΑ», γράφει η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μεταφέρει τη γραμμή της ηγεσίας του κόμματος που αντιτίθεται στην πρόθεση του πρωθυπουργού να ενισχύσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με αμερικανικά F35. Κακεντρεχές και υβριστικό, με μια υπόκωφη ζηλοφθονία, είναι το άρθρο του Θανάση Καρτερού, πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο έχει τίτλο «Το Βατερλώ ενός γελοίου». Εμπάθεια βγάζουν και τα επιμέρους ρεπορτάζ της «Αυγής». Στη στήλη Ο Σχολαστικός, με τίτλο Σε ταληράκια, αναφέρεται: «Χορτάσαμε ανοησίες για την κοιτίδα του πολιτισμού, το πώς κάνει τον σταυρό του ο Μπάιντεν και το «Μπαΐντενόπουλος», που το λένε και το ξαναλένε ως πλάκα.
Για χάρη της πρώτης σελίδας της εφημερίδας, υποστήκαμε προχθές μέχρι τη μία το βράδυ το τυπικό της επίσκεψης Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο. Ήταν ανυπόφορο».

Στην ίδια γραμμή, ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ότι «ο πρωθυπουργός χειροκροτήθηκε γιατί η ομιλία του ήταν διασκεδαστική» (!) και πρόσθεσε: «Μου γέννησε θλίψη, απογοήτευση και αγωνία η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού… Τι κέρδισε η χώρα μας; Ότι θα πληρώσει ένα δεύτερο ΑΕΠ για εξοπλισμούς. Περί αυτού πρόκειται. Είναι ένας λάθος δρόμος αυτός που δεν αποσκοπεί στη συνεννόηση, δεν αποσκοπεί στην αποκλιμάκωση, που δεν αναδεικνύει αυτή την τρέλα που υπάρχει.

Αυτή τη στιγμή, ολόκληρη η Ευρώπη πάει να εξαρτηθεί από ένα ακριβό LNG και «πυροβολεί τα πόδια της». Δεν πρωτοστατεί σε ένα κίνημα ειρήνης για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι πως θα σταθεί στα πόδια της η Ευρώπη. Αυτό πληρώνει τώρα, ενεργειακά, οικονομικά και, κατ’ επέκταση, ο λαός μας. Γιατί, λοιπόν, να είμαστε εθνικά υπερήφανοι; Με τους αστείους παραλληλισμούς του Κιέβου με το Μεσολόγγι; Για τα χωρατά και για τα αστεία;».

«Οι σχέσεις υποτέλειας δεν διασφαλίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα», δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Χ. Γιαννούλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Με άδεια χέρια επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός», γράφει, στο εξώφυλλό της η «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία έχει τίτλο «Φιλία με επιδότηση 3,5 δισ», ενώ αναφέρει για την ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στο κογκρέσο: «Ψέλλισε στο κογκρέσο όσα δεν τόλμησε να πει στον Μπάιντεν». Και με συνεχείς αναφορές στην Τουρκία η ΕφΣυν, στο κύριο άρθρο της, με τίτλο «Εξοπλισμοί και πατριωτισμός», αναφέρει: «Η Τουρκία θέλει τα όπλα για εντελώς άλλους σκοπούς από τους δικούς μας. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να την ανταγωνιστούμε σε έναν κυνήγι εξοπλισμών. Το κάνουμε όμως. Το κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για ποιο λόγο; Γιατί αυτά που αγοράζουμε δεν τα αγοράζουμε μόνο για τις δικές μας ανάγκες, αλλά κυρίως για τις ανάγκες των… συμμάχων που μας τα πουλάνε».

To σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ left.gr αντιγράφει ένα άρθρο της «Αυγής», και αναφέρει: «Επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Ένας πιστός σύμμαχος υπέβαλε τα σέβη του»
«Ούτε καν η με πολλά ταρατατζούμ αναγγελία της αγοράς των F-35 δεν θα μείνει από αυτή την επίσκεψη, καθώς θα πρέπει να τρέξει ακόμη πολύ νερό στ’ αυλάκι».

Φαρμάκι στάζει μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος επιτίθεται στον πρωθυπουργό και …στην οικογένειά του: «Εδωσε ότι του ζητούσαν, γη και ύδωρ, με αντάλλαγμα φωτογραφίες προεκλογικής χρήσης. Ξέχασε την λέξη Τουρκία στην ομιλία του και το τι σημαίνει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα, σε μια επίσκεψη που το σημαντικότερο γεγονός ήταν η φωτογραφία με την δική του οικογένεια», σχολίασε

«Ομιλία υποτέλειας Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο», έγραφε, από την πλευρά του το documento, και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «σε αρκετά σημεία της ομιλίας του ήταν διακριτή μία «κρίση μεγαλείου» κατά την οποία ακουγόταν να μιλάει περισσότερο σαν να εκπροσωπεί την αμερικανική δημοκρατία, παρά την ελληνική»!


Πηγή