Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Παζάρια μαγισσών και αποικιακά κτίρια στη ψηλότερη πρωτεύουσα του κόσμου

Χτισμένη σε υψόμετρο 3.632 μέτρων, η ψηλότερη πρωτεύουσα του κόσμου βρίσκεται στη Βολιβία.

Με πολύβουες αγορές, πολύχρωμα κτίρια, πανύψηλους ουρανοξύστες και τη βαριά κληρονομιά των Ίνκας, η Λα Παζ είναι χαώδης, ζωντανή και εξωτική.

Το όνομά της σημαίνει «η Κυρία μας, της Ειρήνης» και οι πλούσιοι κάτοικοι λόγω της έλλειψης οξυγόνου κατοικούν στα χαμηλότερα προάστια, όπου η διαβίωση λόγω του υψομέτρου είναι πιο άνετη.

Τα αποικιακά της κτίρια και οι μεγάλες πλατείες φανερώνουν την ισπανική της κυριαρχία στο παρελθόν. Γύρω από την πλατεία Plaza del Etudiante ο επισκέπτης θα ξεκινήσει να ανακαλύπτει την πόλη και την αρχοντική αίσθηση που αποπνέει.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Εθνικό Μουσείο Τέχνης κοντά στο δημαρχείο και το μεγαλοπρεπή ναό του Σαν Φρανσίσκο που δεσπόζει στο κέντρο μιας πλατείας με περιστέρια.

Η καρδιά της πόλης χτυπάει στα πολύβουα παζάρια με χρωματιστές πραμάτειες, κοσμήματα από ασήμι, ρούχα από μαλλί αλπακά και διακοσμητικά με την παραδοσιακή τέχνη των απογόνων των Ίνκας. Ξεχωρίζει το παζάρι των μαγισσών όπου βρίσκει κανείς βότανα και μαντζούνια.

Περίπου δέκα χιλιόμετρα από το φαράγγι του Ρίο Τσοκεγιάπου βρίσκεται η Κοιλάδα της Σελήνης, που ονομάστηκε έτσι από τους ιδιαίτερους φυσικούς γεωλογικούς σχηματισμούς στο χρώμα της άμμου.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Λα Παζ / Βολιβία

Διαφορά ώρας: 6 ώρες πίσω

Νόμισμα: Μπολιβιάνο (1 ευρώ ισοδυναμεί με 8,24 μπολιβιάνο)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 45 λεπτά από την Αθήνα για τη Μαδρίτη και 5 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας. Από τη Μαδρίτη φτάνετε στη Λα Παζ μέσω της Κοτσαμπάμπα σε 14 ώρες και 15 λεπτά.

ΛΑ ΠΑΖ ΒΟΛΙΒΙΑ
Κοιλάδα της Σελήνης

ΛΑ ΠΑΖ ΒΟΛΙΒΙΑ ΛΑ ΠΑΖ ΒΟΛΙΒΙΑ ΛΑ ΠΑΖ ΒΟΛΙΒΙΑ ΛΑ ΠΑΖ ΒΟΛΙΒΙΑ

ΛΑ ΠΑΖ

ΛΑ ΠΑΖ ΒΟΛΙΒΙΑ

localStorage.clear();


Πηγή