Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Παναγιωτόπουλος για αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία: «Σταματήστε τη σπέκουλα, μια φορά στείλαμε»

Να ξεκαθαρίσει για ακόμα μια φορά τις αποφάσεις και τις επιλογές της κυβέρνησης αναφορικά με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, κλήθηκε στη Βουλή, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, η οποία έκανε λόγο για πολλαπλές αποστολές υλικού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, έκανε λόγο για σπέκουλα που στόχο έχει την δημιουργία εντυπώσεων.

«Δεν στείλαμε έξι φορές όπλα. Όχι. Αυτά που στείλαμε πήγαν σε 6 δρομολόγια, αυτό είναι όλο. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοιο σόου κάθε φορά. Δεν αποδυναμώνουμε την αμυντική διάταξη της χώρας, στείλαμε από τα αποθέματά μας στους Ουκρανούς. Δεν γίνεται κάθε φορά να πρέπει να αποδεικνύεις πως δεν είσαι ελέφαντας» είπε φανερά ενοχλημένος και πρόσθεσε: «μη ψαρεύτε στα θολά νερά. Χρειάζονται ορισμένα δρομολόγια, έτσι γινόταν πάντα και έτσι γίνεται και τώρα. Όλα τα υπόλοιπα είναι σπεκουλάρισμα για δημιουργία εντυπώσεων».

Η Ολομέλεια της Βουλής πάντως, προχώρησε κατά πλειοψηφία στην ψήφιση τριών Νατοϊκών κυρώσεων που μία εξ αυτών αφορά στη δημιουργία ενός στρατιωτικού «thing tank» στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή και της χώρας μας την οποία ψήφισε πέραν της ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αντίποδα, πρόβαλε ως δικαιολογία τους δύσκολους καιρούς στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και εκφράζοντας έναν υφέρποντα αντιαμερικανισμό καταψήφισε. «Θα καταψηφίσουμε τη κύρωση γιατί στέλνει λάθος μήνυμα στη Τουρκία και το θεωρούμε ένα ακόμα κρίκο της πολιτικής του προκεχωρημένου φυλακίου με πλειοδοσία πίστης στις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Κατρούγκαλος.


Πηγή