Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Κορονοϊός: Μειώσεις δαπανών, άδειες άνευ αποδοχών, «πάγωμα» προαγωγών για αεροπορικές εταιρείες

Πανικός στον αέρα σε πτήση πάνω από την Κέρκυρα με Άγγλο επιβάτη που χτυπούσε το πιλοτήριο

Πανικός επικράτησε σε πτήση από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το Μάντσεστερ όταν επιβάτης σηκώθηκε και άρχισε να χτυπάει το πιλοτήριο. Το αεροπλάνο προχώρησε σε έκτακτη προσγείωση στην Κέρκυρα, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbeast.gr, ο άνδρας που προκάλεσε πανικό ήταν Άγγλος και ήταν μεθυσμένος.

Ας δούμε τι ακριβώς συνέβη. Το αεροπλάνο προχώρησε σήμερα αργά το απόγευμα αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» της Κέρκυρα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη – Μάντσεστερ με 235 επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βρετανός επιβάτης σε κατάσταση μέθης, άρχισε να κτυπά την πόρτα του πιλοτηρίου με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και να επέμβουν άλλοι επιβάτες για να τον καθηλώσουν.

Ο πιλότος προχώρησε σε αίτημα για αναγκαστική προσγείωση στην Κέρκυρα και το  αεροπλάνο έγινε δεκτό εξαιτίας της επίκλησης «emergency»  από τον κυβερνήτη.

Ο Βρετανός συνελήφθη, θα ληφθεί δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για κορονοϊό, θα παραμείνει καραντίνα για δύο ημέρες και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα μιας και φέρεται να παραβίασε τον νόμο 1815 του αεροπορικού κώδικα.

Το αεροσκάφος αναχώρησε για τη Βρετανία λίγο πριν τις 10 το βράδυ.

Φασαρία και στα Χανιά με επιβάτες

Περιστατικό με αεροσκάφος συνέβη και στο αεροδρόμιο στα Χανιά της Κρήτης. Όλα ξεκίνησαν χθες όταν μία παρέα πέντε Γάλλων αποχωρούσε από την Ελλάδα όπου έκαναν διακοπές με προορισμό το Βέλγιο.

Ο ένας από την παρέα είχε αργήσει να εμφανιστεί και για αυτό το λόγο η υπόλοιπη παρέα έκανε φασαρία ώστε η πτήση να καθυστερήσει για να προλάβει ο φίλος τους να επιβιβαστεί.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν οι Αρχές όπου και προχώρησαν στις συλλήψεις των ταραχοποιών ενώ η πτήση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου


Πηγή