Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Παπαδημούλης: Τηλεοπτικά κανάλια, σοβινιστικές και ακροδεξιές φωνές σπονσοράρουν το συλλαλητήριο

«Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να βρεθεί λύση στο Μακεδονικό, υπερασπίζοντας το εθνικό και πατριωτικό συμφέρον. Θέλουμε μια λογική λύση που να δίνει τέλος στις ανιστόρητες προσεγγίσεις των εθνικιστών της άλλης πλευράς και όχι παράταση του αδιεξόδου», τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε ομιλία του σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, στη Νέα Ιωνία.

Στην αναφορά του για το επικείμενο συλλαλητήριο, κατήγγειλε ότι «έχουν αναλάβει να (το) σπονσοράρουν τηλεοπτικά κανάλια, σοβινιστικές και ακροδεξιές φωνές», αλλά «προσοχή, δεν ταυτίζουμε όσους θα πάνε εκεί με αγωνία και πατριωτική ευαισθησία, με τον λόγο που θα εκφωνηθεί από τους διοργανωτές». Δεν παρέλειψε, δε, να πει ότι τον έχει εντυπωσιάσει «η ευκολία και η ταχύτητα με την οποία κάποια κόμματα, κανάλια, εκδότες, δημοσιογράφοι, απόστρατοι, κληρικοί που από φιλελεύθεροι «μένουμεευρωπαίοι» τώρα μεταλλάχθηκαν σε αδιάλλακτους εθνικολαϊκιστές και υπερπατριώτες, γεμάτοι μισαλλοδοξία».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «αυτός ο δρόμος δεν εξυπηρετεί το πατριωτικό συμφέρον. Η Αριστερά ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι πατριωτική δύναμη. Το πατριωτικό συμφέρον είναι να βρούμε μια λύση στο θέμα του Μακεδονικού, κοινής αποδοχής, όπως την έχει περιγράψει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών, γιατί αυτή θα απαντήσει με τον καλύτερο τρόπο στο πραγματικό δίλημμα που υπάρχει: Ή σύνθετη ονομασία και λύση πακέτο χωρίς αλυτρωτισμούς ή οριστική διεθνής επικράτηση του Μακεδονία σκέτο. Εδώ και 25 χρόνια -συνέχισε- η γραμμή «ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγα» έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες από 100 χώρες να έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Μακεδονία σκέτο. Στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Κομισιόν, στον ΟΗΕ, μόνο στα έγγραφα αναφέρεται ως FYROM, κι όλοι τη λένε σκέτο Μακεδονία».

Κατά συνέπεια, «θέλουμε μια λογική λύση, που να δίνει τέλος στις ανιστόρητες προσεγγίσεις των εθνικιστών της άλλης πλευράς. Μια λύση που να διακρίνει την ελληνική Μακεδονία, που αποτελεί την πλειοψηφία της γεωγραφικής Μακεδονίας, από τα κομμάτια που ανήκουν στη FYROM και την Βουλγαρία. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, γιατί είναι άλλο ο πατριωτισμός κι άλλο η πατριδοκαπηλία. Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να βρεθεί λύση. Οφείλουμε να κινηθούμε, υπερασπίζοντας το εθνικό και πατριωτικό συμφέρον. Κι αυτό είναι η λύση και όχι παράταση του αδιεξόδου».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η παρούσα κυβέρνηση ανάγκασε «με μια δυναμική πρωτοβουλία, τους γείτονές μας της πΓΔΜ, να εξαγγείλουν ότι θα αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου τους -από “Μέγας Αλέξανδρος” σε “Κίρο Γκλιγκόροφ”- και οι λεωφόροι που επίσης ονομάζονταν “Μ. Αλέξανδρος” θα μετονομαστούν σε λεωφόρους Φιλίας».

Άλλωστε, «δεν υλοποιούμε μόνο τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, δεν προωθούμε μόνο τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ακόμη ο κ. Παπαδημούλης, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση προωθεί «αυτό που προσπάθησε να κάνει πριν 25 χρόνια ο Κων/νος Μητσοτάκης -αλλά τον “έριξε” ο Σαμαράς- και αυτό που προσπάθησε να κάνει στη συνέχεια ο Ανδρέας Παπανδρέου. Είναι η ίδια γραμμή με αυτή που ακολούθησε ο Κώστας Καραμανλής, γνωστή ως «γραμμή του Βουκουρεστίου». Και είναι μια γραμμή που δεν τόλμησε να αλλάξει ούτε ο Σαμαράς την περίοδο 2012-2014 που ήταν πρωθυπουργός, κι ας κάνει τώρα τον Μακεδονομάχο για λόγους εσωκομματικούς και ψηφοθηρικούς. Οφείλουμε, λοιπόν, να βρούμε μια εθνική και πατριωτική λύση, που να ικανοποιεί τα συμφέροντα του λαού και θα βοηθήσει και την οικονομία της χώρας μας, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε εν κατακλείδι για το θέμα.

Στην ίδια εκδήλωση, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε επίσης ότι «με όπλο το αναπτυξιακό σχέδιο και βελτιώνοντας τις αδυναμίες μας, έχουμε όλες τις δυνατότητες να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε μια νέα 4ετία με κυβέρνηση Τσίπρα και βασικό κυβερνητικό κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ». Για να καταλήξει, «αν ανοιχτούμε, με περισσότερη αλληλεγγύη, συντροφικότητα, ενότητα, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της δημοκρατίας και δημιουργώντας ένα πολύ πιο δυνατό και μαζικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι το καλύτερο “διαβατήριο” για τις επόμενες κοινωνικές μάχες και έχουμε όλες τις δυνατότητες να τις κερδίσουμε».

localStorage.clear();


Πηγή