Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Παπαδημούλης: Το «διαβατήριο» της ΠΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ μια διμερής λύση για το όνομα

Συνέντευξη σε τηλεοπτικό δίκτυο της ΠΓΔΜ έδωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με την οποία τόνισε ότι μια διμερώς συμφωνημένη λύση, ένας συμβιβασμός στη διαμάχη για το όνομα της χώρας, θα ήταν το καλύτερο «διαβατήριο» για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της και τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ.

«Υπήρχε μια περίοδος όπου ορισμένοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο ασκούσαν πιέσεις στους δικούς σας πολιτικούς, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει δρόμος για τον ευρωπαϊκό σας προσανατολισμό ή τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, χωρίς να είναι αναγκαίες οι καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Αλλά επρόκειτο  για αυταπάτη», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στο «Nova TV» της γειτονικής χώρας, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για τη νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ τόνισε ότι «καλλιεργεί μια πιο θετική ατμόσφαιρα, μια πιο θετική προσέγγιση, με στόχο μια καλύτερη σχέση ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες. Όταν ακούμε δηλώσεις από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους σας, ότι υπάρχει “παράθυρο” ευκαιρίας, να αφήσουμε πίσω μας τις εθνικιστικές προσεγγίσεις του ζητήματος και να στήσουμε γέφυρες, το θεωρούμε πολύ καλό σημάδι», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Για να προσθέσει: «Τώρα πρέπει να δουλέψουμε. Έχουμε κοινό συμφέρον για τη σταθερότητα στην περιοχή. Και η Ελλάδα -παρά αυτήν τη μακρόχρονη διαμάχη- είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα σας. Πολλοί, δε, άνθρωποι από τη δική σας χώρα επισκέπτονται τη χώρα μου το καλοκαίρι».

localStorage.clear();


Πηγή