Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Παπαδημούλης: Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι κληρικοί, ας μη στρουθοκαμηλίζει η Εκκλησία

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον υποψήφιο για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Γιάννη Ραγκούση, και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος υποστηρίζει πως «υπάρχουν και κληρικοί που είναι ομοφυλόφιλοι και δεν είναι μεμπτό».

«Η Ιερά Σύνοδος, αντί να στέλνει εξώδικα και να απειλεί, ας μη στρουθοκαμηλίζει», συμπληρώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε μήνυμά του στο twitter, με αφορμή την υπόθεση Ραγκούση και την κόντρα που ξέσπασε με την Εκκλησία εξαιτίας σχετικών δηλώσεών του.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες, η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας έστειλε εξώδικο στον κ. Ραγκούση, μετά από συνέντευξή του στο LGBTQI περιοδικό «Antivirus». Απαντώντας σε ερώτηση εάν δεν φοβάται να πάει ενάντια σε «δύσκολους αντιπάλους», όπως η Εκκλησία, ο κ. Ραγκούσης είχε υποστηρίξει ότι «προσωπικά», έχει συναντήσει «εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποία είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν».

Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε «να επιδώσει εξώδικο πρόσκληση στον τέως Υπουργό και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιωάννη Ραγκούση, κατόπιν των δηλώσεών του, να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελλόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

localStorage.clear();


Πηγή