Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Παπανδρέου κατά Κυριάκου: Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται νέα Ζάππεια

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, από το βήμα της Βουλής.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του του κόμματος:

«Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό, έδειξε να πάσχει από πολιτική αμνησία.

Δεν τόλμησε την παραμικρή κριτική στις ευθύνες της παράταξης του και ειδικά του κ. Καραμανλή, για την περίοδο 2004-2009.

Όταν διπλασιάστηκε το χρέος της χώρας από τα 180 δισ. στα 300 δισ. Ευρώ και όταν το έλλειμμα ξεπέρασε τα 36 δισ. Ευρώ.

Αυτά δεν συνέβησαν ποτέ κατά τον κ. Μητσοτάκη, δεν είδε ποτέ τα στατιστικά στοιχεία της χώρας, τις αναλύσεις χρέους, την Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη σαφή αναφορά της στην παραχάραξη στοιχείων την οποία χαρακτήρισε “απάτη”, δεν έμαθε τίποτε για την δημόσια συζήτηση σχετικά με τις ευθύνες της παράταξής του στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.

Υπενθυμίζουμε κ. Μητσοτάκη της αξιωματικής -ανύπαρκτης- αντιπολίτευσης, που εξαντλείται σε αστεϊσμούς, πως όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου, με τεράστιο πολιτικό κόστος είναι η αλήθεια, δεν άφηνε τη χώρα να καταρρεύσει, ο ίδιος και η παράταξή του ξεκινούσαν “αντιμνημονιακό” αγώνα και άνοιγαν την κούρσα λαϊκισμού μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις πλάτες του Ελληνικού λαού και της χώρας.

Η αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ επουδενί μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία στην άτολμη για ρήξεις και τομές, παλαιόθεν γνωστή Δεξιά.

Η δεύτερη παράμετρος που ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης αφορά το δημόσιο συμφέρον, την ανάγκη διαφάνειας και λογοδοσίας, τη μάχη κατά του πελατειασμού. Λογικό, αφού ο πυρήνας της δεξιάς αντίληψης αλλά και του ιδίου, είναι η νομή της εξουσίας και η διατήρηση του πελατειακού κράτους, που έχει ανάγκη από σχέσεις συναλλαγής της εξουσίας με συμφέροντα και κατεστημένα.

Είναι ευκολότερο για τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, που αρνείται να αφήσει οριστικά πίσω τα ακροδεξιά εξαπτέρυγα και τη φοβικότητα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αντιγράψει τα Ζάππεια.

Μπορεί να υπόσχεται ότι θα μειώσει φόρους, χωρίς όμως να δεσμεύεται συγκεκριμένα ποιες είναι οι “περικοπές κρατικών δαπανών” και αν αυτές αρκούν, όπως και αν η υγεία, η παιδεία και η πρόνοια θα είναι νέου τα θύματα αυτής της πολιτικής. Υπόσχεται τα εύκολα, αλλά δεν λέει τίποτα για τον σκληρό πυρήνα του προβλήματος, το πελατειακό πολιτικοοικονομικό σύστημα, που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή, που συνεχίζει να ταλανίζει τους Έλληνες και να παράγει αδικίες και ανισότητες.

Ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξη του, ήταν απέναντι σε κάθε νομοθετική προσπάθεια της κυβέρνησης την περίοδο 2009-2011, στη μάχη για την αλλαγή της χώρας και την αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας.

Ως υπουργός, είδε τους ανθρώπους μόνο σαν αριθμούς και ποσοστά και απαίτησε την έξοδό τους από την υπηρεσία και προσπάθησε επανειλημμένα να καταργήσει τη Διαύγεια.

Σήμερα, ως εν δυνάμει πρωθυπουργός, αποτέλεσμα και αυτό της ανικανότητας ΣΥΡΙΖΑ και του ιστορικού ξεπλύματος της Δεξιάς, έρχεται ξανά να μας πει πως όλα μπορούν να μείνουν ως έχουν. Χωρίς να προτείνει καμία προοδευτική μεταρρύθμιση απέναντι στον πελατειασμό, εισηγείται διευθετήσεις και ορθώνει πολιτικό λόγο προτείνοντας νέα Ζάππεια.»


Πηγή