Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Παππάς: Η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στα ελληνοτουρκικά δεν μπορεί να σημαίνει παραίτηση από το Διεθνές Δίκαιο

«Η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στην ελληνοτουρκική διένεξη, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εμπεριέχει για την Ελλάδα στοιχεία εθελοντικής παραίτησης από το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτό», αναφέρει σε δήλωσή του, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, με αφορμή τα επεισόδια στην Ουδέτερη Ζώνη στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα στην δήλωσή του αναφέρει: «Η επίθεση τουρκοκυπριακών δυνάμεων στους κυανόκρανους του ΟΗΕ στην Ουδέτερη Ζώνη στην Κύπρο, οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν παράνομα έργα της τουρκοκυπριακής πλευράς, είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων τα τελευταία χρόνια».

Κύπρος: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση Τουρκοκυπρίων εναντίον ανδρών του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη

Παππάς: Οι πρώτες 100 ημέρες θα δώσουν τον τόνο της αιχμηρής αντιπολιτευτικής στάσης απέναντι στην κυβέρνηση

«Πρωτοφανή επίθεση σε ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ»

Ο κ. Παππάς κάνει λόγω για «πρωτοφανή επίθεση σε ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ» που επιβεβαιώνει ότι τα όρια στην επιθετικότητα της ‘Αγκυρας δεν είναι ορατά.

Ακολούθως υπογραμμίζει: «Ακραίες απαιτήσεις και πρακτικές, δεν μπορούν να γίνονται, ούτε ανεκτές, ούτε κατανοητές από τη διεθνή κοινότητα, διότι, όπως αποδείχθηκε, διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται. Είτε πρόκειται για την Κύπρο, είτε για το Αιγαίο, είτε για την Ανατολική Μεσόγειο. Οποιαδήποτε παρέκκλιση θα δημιουργήσει κάκιστο προηγούμενο και δεν θα συμβάλει στην ειρήνη και τη συνανάπτυξη των χωρών της περιοχής. Η χώρα μας, όπως αποδείχθηκε την περίοδο 2015 – 2019, έχει και διπλωματική ισχύ και ακλόνητα νομικά ερείσματα». Κλείνοντας σημειώνει: «Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν έχει εντολή να αποκλίνει από αυτά».


Πηγή