Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Παππάς: Το ΕΣΡ θα εφαρμόσει το νόμο μου – ΝΔ: Αμετανόητος ο υπουργός

Νέο κύκλο έντασης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία προκάλεσαν όσα είπε ο Νίκος Παππάς, ότι το ΕΣΡ θα εφαρμόσει το δικό του νόμο, ο οποίος κατά τον ίδιο δεν έχει καταπέσει.

«Δεν πέφτει ο νόμος Παππά, δεν έχει πέσει ο νόμος. Το ΕΣΡ θα εφαρμόσει τον νόμο 4339 για την αδειοδότηση» διεμήνυσε την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ ο Νίκος Παππάς, ενώ επέμεινε και στο νόμο-γέφυρα για τα κανάλια αλλά και στον αριθμό «4» των αδειοδοτήσεων.

«Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί, η μόνη αλλαγή είναι ότι το “αιτιολογημένη γνώμη” του ΕΣΡ γίνεται “σύμφωνη”» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

«Τυπικά δεν έχει καταπέσει ο διαγωνισμός (για την αδειοδότηση), συζητάμε επί των φημών» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε δε, ότι παρά τις αντιδράσεις της ΝΔ η κυβέρνηση θα επιμείνει στον όρο «αναστολή» για το νόμο Παππά και δεν προτίθεται να τον αποσύρει.

Ο κ. Παππάς άφησε αιχμές και για την απόφαση του ΣτΕ δηλώνοντας ότι «το ΣτΕ λειτούργησε στη συγκεκριμένη υπόθεση με ταχύτητα διαστημική, αντίθετα με άλλες περιπτώσεις… Εμείς φτάσαμε μισό βήμα πριν την τελική αδειοδότηση και ρύθμιση, διχάστηκε ο νομικός κόσμος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ έκανε λόγο για οριακή ψηφοφορία στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και μόνο τη διάταξη για την αρμοδιότητα του υπουργού να αδειοδοτεί κανάλια», ανέφερε.

«Αν η Νέα Δημοκρατία μπλοκάρει μονάχη της τη συγκρότηση μίας ανεξάρτητης αρχής θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος, εκτίμησε ο Ν. Παππάς, αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ στη διαδικασία συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να διεκδικεί να συγκυβερνήσει με θεσμικούς εκβιασμούς», πρόσθεσε.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας κ. Παππά στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός Επικρατείας παραμένει αμετανόητος παρά τις προσπάθειες συναινετικών λύσεων από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όλη την Αντιπολίτευση.

Αρνείται κατηγορηματικά να ακυρώσει το νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Εμμένει στον αντιδημοκρατικό σχεδιασμό που είχε για τον έλεγχο των τηλεοπτικών καναλιών.

Η κοινή γνώμη έχει βγάλει τα συμπεράσματά της για τα ψέματα, την προκλητική αλαζονεία και τον αυταρχισμό που εκπέμπει πλέον αυτή η Κυβέρνηση».


Πηγή