Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Παρέμβαση Μητσοτάκη για την οπαδική βία: Καλεί με Θεοδωρικάκο τους εμπλεκόμενους να καταθέσουν προτάσεις

Δράση για την εξάλειψη της οπαδικής βίας αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα καλέσουν τις επόμενες ημέρες όλους τους εμπλεκομένους, αθλητικές ομάδες, παράγοντες και οργανωμένους οπαδούς, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου και να παραμείνουν σε διαρκή επαφή για να ξεριζώσουν τα κακοποιά στοιχεία από τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους.

Παράλληλα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος προανήγγειλε συνεχείς ελέγχους στους συνδέσμους φιλάθλων, επισημαίνοντας ότι όσοι λειτουργούν παρανόμως θα κλείνουν, μετά το μπαράζ ελέγχων χθες και σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Θεοδωρικάκος: «Οι έλεγχοι στους συνδέσμους των οπαδών θα είναι συνεχείς -Όσοι είναι παράνομοι, θα κλείνουν»

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για οπαδική βία: Ταυτοποιήστε δράστες, τρέξτε δικογραφίες, επιβάλετε αυστηρές ποινές

«Είναι δεδομένη η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας οι έλεγχοι στους συνδέσμους φιλάθλων να είναι συνεχείς. Όσοι λειτουργούν παρανόμως θα κλείνουν. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους σε όλη τη χώρα. Πολιτεία και αθλητικοί παράγοντες οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μπει τέλος στον χουλιγκανισμό μέσα και έξω από τα γήπεδα. Είναι ζήτημα πολιτισμού και ανθρωπιάς», δήλωσε ο υπουργός.

Νωρίτερα, με εγκύκλιό του, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ζαχαρίας Κοκκινάκης καλεί τους εισαγγελείς όλης της χώρας να βρίσκονται σε εγρήγορση και να εξαντλούν κάθε δικονομική δυνατότητα για την πρόληψη και τη δραστική αντιμετώπιση εγκλημάτων βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις ή με αθλητικό υπόβαθρο.


Πηγή