Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Παραδοχή Τραμπ ότι ο γιος του ζήτησε πληροφορίες από τη Ρωσίδα δικηγόρο το 2016

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε χθες Κυριακή ότι ο γιος του συναντήθηκε με μια Ρωσίδα δικηγόρο τον Ιούνιο του 2016 «για να λάβει πληροφορίες για έναν αντίπαλο», όμως χαρακτήρισε τη συνάντηση «απολύτως νόμιμη».

Σε ένα tweet του ο Τραμπ επιτέθηκε στον αγαπημένο του στόχο, τα μέσα ενημέρωσης: «Τα Fake News μεταδίδουν ένα μύθευμα ότι ανησυχώ για τη συνάντηση που είχε ο υπέροχος γιος μου Ντόναλντ στον Πύργο Τραμπ. Ήταν μια συνάντηση για να λάβει πληροφορίες για έναν αντίπαλο, απολύτως νόμιμη, κάτι που γίνεται συνεχώς στην πολιτική και δεν οδήγησε πουθενά. Δεν γνώριζα τίποτα!».

Είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρεται τόσο ξεκάθαρα στη συνάντηση που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στον Πύργο Τραμπ με τη Ρωσίδα δικηγόρο Νατάλια Βεσελνίτσκαγια τον Ιούνιο του 2016.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μάλερ ερευνά το ενδεχόμενο οι Ρώσοι να αναμίχθηκαν στις προεδρικές εκλογές του 2016 υπέρ του Τραμπ. Ο ίδιος ο πρόεδρος αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε ανάμιξη και έχει χαρακτηρίσει την έρευνα «το μεγαλύτερο πολιτικό κυνήγι μαγισσών στην Ιστορία».

Όταν ένας ενδιάμεσος του υποσχέθηκε ότι η Ρωσίδα δικηγόρος θα έχει πληροφορίες που θα βλάψουν τη Χίλαρι Κλίντον ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ δέχθηκε ενθουσιωδώς να τη συναντηθεί.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο γαμπρός του Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, και ο τότε διευθυντής της προεκλογικής του εκστρατείας Πολ Μάναφορντ.

Ο Μάναφορντ δικάζεται για οικονομικά εγκλήματα τα οποία ήρθαν στο φως στη διάρκεια της έρευνας του Ρόμπερτ Μάλερ.

Το tweet του Τραμπ έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες δηλώσεις της ομάδας του για τη συνάντηση.

Όταν έγινε γνωστή για πρώτη φορά από τους New York Times ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι με τη Βεσελνίτσκαγια συζήτησε κυρίως το πρόγραμμα υιοθεσίας παιδιών από τη Ρωσία από Αμερικανούς.

Ωστόσο στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι συμφώνησε να τη συναντήσει όταν τον ενημέρωσαν ότι θα έχει βλαπτικές για την Κλίντον πληροφορίες.

Εξάλλου τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ο Τραμπ ενεπλάκη στη σύνταξη της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο γιος του για τη συνάντηση. Αρχικά η ομάδα του Τραμπ το διέψευσε, όμως τελικά οι δικηγόροι του αργότερα επιβεβαίωσαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε υπαγορεύσει την ανακοίνωση στον γιο του.

localStorage.clear();


Πηγή