Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Παρακολουθήσεις: Για φόβο και ομολογία ενοχής του πρωθυπουργού μιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συζήτηση στη Βουλή

Αμηχανία, φόβο και ομολογία ενοχής θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι φανέρωσε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή μονομαχία με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν χαρακτηριστικά πως «ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι αυτός που έδινε τις εντολές παρακολούθησης, είναι ο εγκέφαλος του παρακρατικού και καθεστωτικού κυκλώματος» και έκαναν λόγο για απόλυτη πολιτική και κοινοβουλευτική απομόνωσή του.

Αυτό που έλεγαν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα είναι πως ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα κρίσιμα και αυτονόητα ερωτήματα που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία επανέλαβε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

  • Δεν είπε ποιοι ήταν οι δήθεν εθνικοί λόγοι για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.
  • Δεν είπε κουβέντα για την παρακολούθηση του Θανάση Κουκάκη την περίοδο που ερευνούσε οικονομικά και τραπεζικά σκάνδαλα καθώς και το «ξέπλυμά» τους με νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας.
  • Όχι μόνο δεν διέψευσε τις πληροφορίες για παρακολουθήσεις και άλλων βουλευτών, ευρωβουλευτών  και δημοσιογράφων (εμφανές ότι φοβάται νέες αποκαλύψεις), αλλά τις επιβεβαίωσε επαναλαμβάνοντας την αποστροφή του νέου διοικητή.

Αντιθέτως, όπως σημείωναν από την Κουμουνδούρου, «αρκέστηκε σε μια γελοία προσπάθεια συμψηφισμών και διάχυσης ευθυνών, ότι δήθεν οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων είναι κανονικότητα και πάντα συνέβαιναν».

Ταυτόχρονα προσπάθησε, όπως λένε, να πείσει πως ο ίδιος «πήρε από την πρώτη μέρα την ΕΥΠ στην ευθύνη του, άλλαξε τον νόμο για να διορίσει τον εκλεκτό του, αλλά δεν έχει ιδέα ποιους παρακολουθεί».


Πηγή