Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πέτσας για Τουρκία: Παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα

Παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα – Newsbeast


Με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα παρακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση την κατάσταση με την Τουρκία, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ξεκίνησε με καταδίκη για την πρόσφατη ενέργεια της Τουρκίας για την Αγία Σοφία την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λέγοντας πως «συνιστά πρόκληση όχι μόνο για τους Έλληνες και τους απανταχού χριστιανούς αλλά και για ολόκληρο τον δυτικό και πολιτισμένο κόσμο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «αυτή η ενέργεια δεν είναι μια εκδήλωση ισχύος, αλλά απόδειξη αδυναμίας και φυσικά δεν έχει τη δύναμη να σκιάσει την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Γι’ αυτό η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε οικουμενικό επίπεδο. Στο μεταξύ, ενώ η Άγκυρα διατηρεί σε ισχύ την παράνομη NAVTEX για έρευνες σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο και τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται».

Και στο σημείο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Sυνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα».


Πηγή