Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
FSRU Αλεξανδρούπολης: Παρουσία Μητσοτάκη-Μπορίσοφ οι υπογραφές για τη συμμετοχή της Bulgartransgaz στον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου

Παρουσία Μητσοτάκη-Μπορίσοφ οι υπογραφές για τη συμμετοχή της Bulgartransgaz στον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου – Newsbeast

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που πια και η βουλγαρική πλευρά συμμετέχει επισήμως, με 20%, στο εξαιρετικά σημαντικό έργο, τον πλωτό σταθμό επαναεριοποίησης FSRU της Αλεξανδρούπολης, της όμορφης πόλης που μας φιλοξενεί», είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα τέλη του Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Δ’ Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών, που είχε πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Σήμερα, έξι μήνες μετά, θα μπουν οι υπογραφές σε ένα έργο που αναμένεται να αλλάξει τον ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας και να γιγαντώσει, μέσω του FSRU Αλεξανδρούπολης, το ρόλο που θα παίξει η χώρα μας.

Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα ενεργειακή εποχή και στις 12:30 στο Ζάππειο Μέγαρο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί μαζί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, στην τελετή υπογραφής για τη συμμετοχή της βουλγαρικής εταιρείας Bulgartransgaz στο έργο του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.

Το έργο αναπτύσσεται και υλοποιείται από την εταιρεία GASTRADE και είναι κομβικής σημασίας καθώς πρόκειται να εξασφαλίσει νέες ποσότητες φυσικού αερίου για την εξυπηρέτηση της ελληνικής και περιφερειακής αγοράς των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το FSRU Αλεξανδρούπολης πέρα από το περιβαλλοντικό όφελος συμβάλει στην ενεργειακή ανεξαρτησία της Ελλάδας και των Βαλκανίων λόγω της στρατηγικής του θέσης. Τα παραπάνω πλεονεκτήματα καθιστούν το έργο αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής και τη βασικότερη υποδομή για την ανάπτυξη του Ενεργειακού Κόμβου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

  • Μετά την τελετή υπογραφής, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Βούλγαρου πρωθυπουργού και των δύο αντιπροσωπειών.

Πηγή