Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

ΠΑΣΟΚ για δήλωση Συρίγου: Η κυβέρνηση να διορθώσει τη διεθνή ζημιά που προκαλούν απερίσκεπτοι υπουργοί της

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με δήλωση του υφυπουργού Παιδείας και καθηγητή Άγγελου Συρίγου, ασκεί το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως τέτοιες δηλώσεις «προκαλούν διεθνή ζημιά στη χώρα».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αναφορικά με δήλωση του υφυπουργού Παιδείας και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου Άγγελου Συρίγου, ο οποίος ανέφερε πως «η Τουρκία πρέπει να πάρει κάποια στιγμή τα F-16, ώστε να ελέγχεται από τη Δύση» τονίζεται μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα θέση και να διορθώσει εμπράκτως τη διεθνή ζημιά που προκαλούν για τη χώρα οι απερίσκεπτοι υπουργοί της».

Έξαλλος ο Αγγελος Συρίγος με τον ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα-λαγός μιλάει για λαγούς

F-16: H Τουρκία θέλει να στείλει αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ -Ψάχνουν τρόπο να παρακάμψουν το «όχι» του Μενέντεζ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Την ώρα που η Ελλάδα έχει ανάγκη διεθνείς συμμαχίες υποστήριξης και τις επιχειρεί με μεγάλο κόπο και κόστος, επιδιώκοντας τον αποκλεισμό της εξοπλιστικής αναβάθμισης της Τουρκίας με αμερικανικά F16, ο κ. Συρίγος – Υφυπουργός της Κυβέρνησης της ΝΔ – δηλώνει ρητά ότι: «Εμείς θέλουμε η Τουρκία να πάρει τα F16».

Οι συνοδευτικές αιτιολογήσεις και δικαιολογίες εκθέτουν ακόμη περισσότερο τον ίδιο και την Κυβέρνηση. 

Οι περιστάσεις που ζούμε, ειδικά στα εθνικά και αμυντικά μας θέματα, δεν επιτρέπουν μια αλλοπρόσαλλη κυβερνητική φλυαρία. 

Η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα θέση και να διορθώσει εμπράκτως τη διεθνή ζημιά που προκαλούν για τη χώρα οι απερίσκεπτοι Υπουργοί της» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.


Πηγή