Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να προσποιείται πως δεν γνωρίζει την ουσία της υπόθεσης των υποκλοπών

«Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να προσποιείται ότι δεν γνωρίζει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στους «Sunday Times» της Βρετανίας. Ερωτώμενος για το θέμα των παρακολουθήσεων ανέφερε πως «Δεν έχω καταφέρει να ξεκαθαρίσω την υπόθεση. Οι εξηγήσεις δεν ήταν επαρκείς και γι’ αυτό έπρεπε να αποπέμψω δύο άτομα», με την Χαριλάου Τρικούπη να αναφέρει σε ανακοίνωση πως ο πρωθυπουργός «αλλάζει τις εκδοχές σαν τα πουκάμισα».

ΚΚΕ για παρακολουθήσεις: Κλείσιμο-κουκούλωμα της Εξεταστικής Επιτροπής με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Η κυβέρνηση έκλεισε άρον άρον την Εξεταστική -Ημέρα ντροπής για τη Δημοκρατία

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Sunday Times ο πρωθυπουργός συνέχισε να προσποιείται ότι δεν γνωρίζει την ουσία της υπόθεσης των παράνομων υποκλοπών αλλά παρά ταύτα απέλυσε δύο πρόσωπα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Απέφυγε να αναφέρει όμως ότι χάρις την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία δεν κλήθηκαν στην εξεταστική επιτροπή τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα -ούτε καν αυτά που παραιτήθηκαν-, παρά μόνο ο παρακολουθούμενος και το αλά καρτ απόρρητο σφράγισε τα στόματα του πρώην και του νυν Διοικητή της ΕΥΠ.

Αλλάζοντας τις εκδοχές σαν τα πουκάμισα, τώρα ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι το ζήτημα των υποκλοπών έχει να κάνει με κάποιον που επιδίωξε να επιβαρύνει τις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Ποιος; Ο ανιψιός και στενότερος συνεργάτης του;

Ο εκλεκτός του στην ΕΥΠ, διορισμένος μάλιστα με αλλαγή των κριτηρίων επιλογής;

Δεν του φτάνει η κοροϊδία σε 11 εκατομμύρια Έλληνες, τώρα θέλει να την διευρύνει και σε 67 εκατομμύρια Βρετανούς;» καταλήγει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφορικά με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για το θέμα των παρακολουθήσεων.


Πηγή