Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πατέρας 6χρονου που απήχθη από Κηφισιά: Το παιδί είναι στη Νορβηγία -«Τα ελληνικά δικαστήρια απέτυχαν»

Με επιστολή τους, οι δικηγόροι του πατέρα του μικρού Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν
ενημέρωσαν την πλευρά της μητέρας ότι το παιδί βρίσκεται ήδη στη Νορβηγία.

Η επιστολή που εστάλη στην πλευρά της μητέρας του 6χρονου Ράινερ, τον οποίο άρπαξαν μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά, γράφει τα εξής:

«Αγαπητή κυρία,

Σήμερα το απόγευμα, ο πελάτης μου με ενημέρωσε ότι ο ίδιος και το παιδί επέστρεψαν με ασφάλεια στη χώρα συνήθους διαμονής του παιδιού, τη Νορβηγία.

Το παιδί ανταποκρίθηκε με χαρά και ευτυχία κατά την επανένωση με τον κύριο φροντιστή του χθες μετά την απαγωγή του στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2020. Το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα πραγματοποιήθηκε υπό τη στοργική φροντίδα του πατέρα του και χωρίς κανένα ατύχημα.

Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομικές εξετάσεις και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν υποστήριξη, αν χρειάζεται, αν διαπιστωθεί ότι το παιδί έχει υποστεί τραύματα κατά τη διάρκεια της απαγωγής. Το παιδί ανυπομονεί να επανενωθεί με τους φίλους του στην τοπική του κοινότητα, καθώς και με την οικογένειά του. Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το σχολείο αυτό το φθινόπωρο.

Βάσει αυτών, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ευημερία του παιδιού. Έχουν ληφθεί οι σχετικές προφυλάξεις ασφαλείας, ώστε να αποτραπεί άλλη μια παράνομη απαγωγή του παιδιού από τη Νορβηγία.

Δυστυχώς, κατά την άποψη του πελάτη μου, τα ελληνικά δικαστήρια απέτυχαν να ανταποκριθούν στα πρότυπα της Σύμβασης της Χάγης του 1980 για την άμεση επιστροφή του απαχθέντος παιδιού στη χώρα της συνήθους διαμονής του.

Επαναλαμβάνεται ότι η απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Kristiansand με ημερομηνία 15 Ιουνίου 2021 είναι σε ισχύ και ρυθμίζει το νομικό πλαίσιο για το παιδί.

Το πελάτης αρνήθηκε να καταθέσει στο Δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο που διορίστηκε από το Δικαστήριο με έξοδα του κράτους. Η ετυμηγορία έχει επιδοθεί στην πελάτισσά σας, αλλά επέλεξε -δυστυχώς- να μην τη σεβαστεί.

Επαναλαμβάνεται επίσης ότι η πελάτισσά σας κατηγορείται για απαγωγή παιδιού από τις νορβηγικές αρχές και ότι έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή της, εάν επιλέξει να εγκαταλείψει την Ελλάδα».

H επιστολή του δικηγόρου του πατέρα του παιδιού

Πηγή