Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Πενέλοπι Φιγιόν: Συμβούλευσα τον σύζυγό μου να παραμείνει υποψήφιος

Η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου αργομισθίας, τον συμβούλευσε να παραμείνει έως το τέλος στην «κούρσα» των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

Όμως, το 71% των ψηφοφόρων έχει διαφορετική άποψη και επιθυμεί την παραίτησή του.

«Εργαζόμουν πραγματικά για αυτόν, ασκώντας διάφορα καθήκοντα», δήλωσε η Πενέλοπι Φιγιόν σε συνέντευξή της στην Le Journal du Dimanche. «Χρειαζόταν κάποιον να κάνει δουλειές για αυτόν. Εάν δεν το έκανα εγώ, θα πλήρωνε κάποιον άλλον, έτσι αποφασίσαμε να το κάνω εγώ», επέμεινε η σύζυγος του υποψηφίου της δεξιάς.

Όπως δήλωσε, συμβούλευσε τον Φρανσουά Φιγιόν να «να συνεχίσει μέχρι τέλους, αλλά είναι εκείνος που θα το αποφασίσει». «Μόνο εκείνος μπορεί να γίνει πρόεδρος. Το ότι το αντέχει όλο αυτό είναι απόδειξη ενός μεγάλου θάρρους. Είναι ο μόνος υποψήφιος που έχει την εμπειρία, το όραμα, το σχέδιο και την απαραίτητη αποφασιστικότητα για να ηγηθεί της Γαλλίας», τόνισε.

Η γαλλική δικαιοσύνη διεξάγει έρευνα για να εξακριβωθεί αν η Φιγιόν πληρωνόταν χωρίς να εργάζεται. Η ίδια υποστήριξε ότι έδωσε αποδείξεις για τη δουλειά της. «Παρέδωσα μέσω του δικηγόρου μου έγγραφα στους ερευνητές, όπως επιστολές με σημειώσεις που αποδεικνύουν ότι είχαν περάσει από εμένα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανταλλάσσαμε με άλλους συνεργάτες του συζύγου μου», δήλωσε.

Την ίδια ώρα, τελευταία δημοσκόπηση έδειξε ότι το 71% των ψηφοφόρων θέλουν να αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Φιγιόν.

Το ποσοστό αυτό, στην έρευνα του Ifop για την Journal du Dimanche είναι αυξημένο κατά έξι μονάδες σε σύγκριση με εκείνο που καταγραφόταν σε παρόμοια έρευνα η οποία είχε δημοσιευθεί στις 19 Φεβρουαρίου.


Πηγή