Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πεντάγωνο: Οι Ρώσοι προσπαθούν να ανασύρουν το αμερικανικό drone από τη Μαύρη Θάλασσα

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι έχει ενδείξεις πως ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να ανασύρουν τα συντρίμμια του αμερικανικού drone (μη επανδρωμένου αεροσκάφους) MQ-9 Reaper που κατέπεσε την Τρίτη στη Μαύρη Θάλασσα.

«Πράγματι έχουμε ενδείξεις ότι η Ρωσία πιθανότατα κάνει προσπάθειες να ανασύρει τα συντρίμμια του MQ-9… Ωστόσο, θεωρούμε εξαιρετικά απίθανο να καταφέρουν να αποκομίσουν ο,τιδήποτε χρήσιμο», είπε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Πατ Ράιντερ.

Οι ΗΠΑ έδωσαν βίντεο: Η στιγμή που το ρωσικό τζετ χτύπησε το αμερικανικό drone στη Μαύρη Θάλασσα

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται πληροφορίες από αμερικανό αξιωματούχο (ο οποίος δεν κατονομάζεται), ρωσικά πλοία έσπευσαν στην περιοχή όπου συνετρίβη το αμερικανικό MQ-9 Reaper, χωρίς να προκύπτει μέχρι στιγμής πως κατάφεραν να ανασύρουν συντρίμμια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Παρότι η Μόσχα αρνείται ότι κατέρριψε το αμερικανικό drone, οι ΗΠΑ δημοσίευσαν πλάνα από τη στιγμή που το ρωσικό τζετ, ένα Su-27, χτύπησε και κατέρριψε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα.

Αποχαρακτηρισμένα πλάνα του αμερικανικού στρατού δείχνουν ακριβώς τη στιγμή που το ρωσικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με το αμερικανικό drone.

Πώς έγινε η σύγκρουση του ρωσικού τζετ με το αμερικανικό drone στη Μαύρη Θάλασσα

To βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ. Πρόκειται για βίντεο που ελήφθη από το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper και δείχνει τη στιγμή που το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 συγκρούστηκε μαζί του, αφού προσπάθησε να ψεκάσει το drone με καύσιμα.

Το βίντεο τραβήχτηκε από μια κάμερα στην κάτω πλευρά του αμερικανικού drone και δείχνει δύο διαφορετικά περάσματα που έκανε το ρωσικό τζετ για να ψεκάσει το drone. Στο δεύτερο πέρασμα του ρωσικού τζετ συγκρούστηκε με τον έλικα στο πίσω μέρος του αμερικανικού drone.

Οι επικοινωνίες χάθηκαν με το αμερικανικό drone, καθώς στην εικόνα φαίνονται pixels σε έγχρωμες μπάρες.

Η EUCOM επιβεβαίωσε, επίσης, ότι οι επικοινωνίες με το αμερικανικό drone διεκόπησαν για ένα λεπτό και ότι το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα μονταρίστηκε για λόγους εξοικονόμησης χρόνου.

Όταν επανήλθε η ροή του βίντεο, ένα από τα πτερύγια του έλικα του drone φαίνεται κατεστραμμένο από τη σύγκρουση με το ρωσικό μαχητικό.


Πηγή