Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Περδίκης: Τυχόν αποτυχία στο Κυπριακό θα χρεωθεί στην Τουρκία

Τυχόν αποτυχία στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού χρεώνεται εξ ολοκλήρου στην τουρκική πλευρά, διεμήνυσε ο πρόεδρος του κυπριακού Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, μετά την 90λεπτη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση, ο Κύπριος πολιτικός χαρακτήρισε «μακρά και πάρα πολύ ενδιαφέρουσα» τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Ειδικότερα, «είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε πλήρως για πολλές πτυχές του Κυπριακού, όχι μόνο τη διεθνή πτυχή, στην οποία εμπλέκεται και ο ελλαδικός παράγοντας. Είχαμε τη μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε τις ανησυχίες του κυπριακού λαού σε πολλά ζητήματα που αφορούν τη βιωσιμότητα της λύσης του Κυπριακού».

Ταυτοχρόνως, ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, μετέφερε «την πολύ θετική τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι ενδιαφέρει την Ελλάδα να υπάρξει στην Κύπρο μια βιώσιμη και στοιχειωδώς δίκαιη λύση». Όσον αφορά το κρίσιμο και επίκαιρο ζήτημα της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού, η Ελλάδα, όπως δήλωσε, «ορθώς επιμένει στην κατάργηση του αναχρονιστικού θεσμού των εγγυήσεων και στην αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο, ως ένα σημαντικό στοιχείο που θα κατοχυρώνει και θα ενισχύει τη βιωσιμότητα της λύσης του Κυπριακού προβλήματος».

Κλείνοντας, ο κ. Περδίκης ευχαρίστησε τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά «για τη σταθερή υποστήριξη των κυπριακών θέσεων. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι οι προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών θα ευοδωθούν, και θα έχουμε μια πετυχημένη Διάσκεψη στη Γενεύη, παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται δυστυχώς τόσο αδιάλλακτη η τουρκική πλευρά. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδας και της Κύπρου να υπάρξει μια πετυχημένη διάσκεψη στη Γενεύη. Το ενδεχόμενο της αποτυχίας χρεώνεται εξ ολοκλήρου στην πλευρά της Τουρκίας», κατέληξε.


Πηγή