Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Περιστέρι: Βασιλόπιτα-γίγας στην πλατεία Δημαρχείου -Δείτε πλάνα από drone [βίντεο]

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ) και ο Δήμος Περιστερίου σε μια μοναδική γιορτή δημιούργησαν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα, στις 30 Δεκεμβρίου 2022, στην πλατεία Δημαρχείου.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, παρουσία χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική, έκοψε τη βασιλόπιτα που βέβαια ο καθένας πήρε και από ένα κομμάτι. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ Παναγιώτης Σαχινίδης.

Η βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 50 χιλιάδες κομμάτια, τους 5 τόνους βάρος και περιείχε 200 φλουριά που αντιστοιχούσαν σε πρωτοχρονιάτικα δώρα. Παρασκευάσθηκε από δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς). Έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της βασιλόπιτας, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από τα ξημερώματα.

Τη μεγάλη γιορτή της πόλης «Περιστέρι Πολλών Αστέρων» παρουσίασαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Κέντρων Φιλίας Γιώργος Τσαλίκης και η δημοσιογράφος Βίκυ Χατζηβασίλειου. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν: 4.000 kg αλεύρι ζαχαροπλαστικής, 2.000 kg λάδι, 1.000 kg ζάχαρη, 500 kg άχνη, 50 kg μπέικιν πάουντερ, 2.000 αυγά, 1.500 πορτοκάλια, 50 kg κονιάκ, 4 κουτιά βανίλια.

Δείτε βίντεο από το Up Stories:


Πηγή