Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πιστώνονται σήμερα 700 εκατ. ευρώ σε 540.000 αγρότες

Πιστώνονται σήμερα 700 εκατ. ευρώ σε 540.000 αγρότες – Newsbeast

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών αναμένεται να πιστώσει σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών η πρώτη δόση της ενιαίας ενίσχυσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία και σήμερα, εκτός απροόπτου θα ανάψει το πράσινο φως ώστε η Τράπεζα Πειραιώς να ξεκινήσει να πιστώνει στους δικαιούχους το 70% της ενιαίας ενίσχυσης που αντιστοιχεί συνολικά σε 750 εκατ. ευρώ.

Το ακριβές ποσό ανέρχεται σε 696.596.038,36 ευρώ και αφορά 539.609 αγρότες ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης καθώς και του ”πρασινίσματος” αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους».

Σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης  Βορίδης, υπογραμμίζει την προσήλωση του υπουργείου στην έγκαιρη καταβολή των άμεσων ενισχύσεων προς τους αγρότες, προκειμένου εκείνοι να ανταπεξέλθουν στο πολύτιμο παραγωγικό τους έργο μέσα στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού.

Οι αγρότες που έχουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς θα έχουν διαθέσιμα τα χρήματα από σήμερα το απόγευμα, ενώ όσοι έχουν λογαριασμό σε άλλη τράπεζα θα έχουν πρόσβαση στα χρήματα από αύριο.

Το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης το 30% μαζί με το πρασίνισμα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς πριν τα Χριστούγεννα.

Επίσης έχει δρομολογηθεί η πληρωμή της έκτακτης ενίσχυσης αιγοπροβατοτρόφων (3,8 ευρώ) για τις απώλειες εισοδήματος το Πάσχα λόγω κορονοϊού. Το πλέον πιθανό είναι η έκτακτη αυτή ενίσχυση, να πληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020.


Πηγή